Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 7 2011

ΕΥΔΑΠ: Η Λιβύη, ο «αδελφός» και ο… υπερ-υπουργός

ΕΥΔΑΠ: Η Λιβύη, ο «αδελφός» και ο… υπερ-υπουργός
«Σιγήν ιχθύος» τηρεί η νέα διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, περιοριζόμενη από τότε που τοποθετήθηκε(!) αποκλειστικά και μόνο στις υποχρεωτικές εκ του νόμου ανακοινώσεις.

Ωστόσο, εντός της εταιρίας διατυπώνονται με επίσημο τρόπο σημαντικά σχέδια για την υλοποίηση συνεργασιών -και έργων;- στη Λιβύη και σε άλλες χώρες.

Εντός εταιρίας, άλλωστε, γνωστοποιήθηκε προ αρκετών μηνών ότι υπάρχουν και διαπραγματεύσεις για τη μεταφορά του δανεισμού της ΕΥΔΑΠ από ελληνικές σε ξένες τράπεζες, προκειμένου να εξασφαλιστούν καλύτεροι όροι.

Εντούτοις, τόσοι μήνες έχουν περάσει και τίποτε απολύτως δεν φαίνεται να έχει γίνει στην πράξη, ούτε για την υπόθεση της Λιβύης ούτε για το θέμα του δανεισμού.

Από πηγές που δεν φαίνεται πάντως να συμπαθούν ιδιαίτερα τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μπάρδη (ο οποίος φέρεται να τοποθετήθηκε στην ΕΥΔΑΠ έπειτα από «σύσταση» του… αδελφού του πρωθυπουργού, κ. Νίκου Παπανδρέου), κυκλοφορεί ότι το project στη Λιβύη δεν έχει προχωρήσει με τους προβλεπόμενους ρυθμούς, εξαιτίας αντιρρήσεων υπερ-υπουργού, που μπορεί να μην έχει την εποπτεία της ΕΥΔΑΠ, έχει όμως τεράστια επιρροή και το «κόλλησε».

Οι ίδιες κακές γλώσσες λένε ότι η έκβαση ενδεχομένως να κριθεί από το τι θα κάνει ο… αδελφός του πρωθυπουργού Νίκος, που έτσι κι αλλιώς φέρεται να διαθέτει ισχυρά «ερείσματα» και επαφές στη Λιβύη και γενικότερα στη Μέση Ανατολή.

Σε σημείο ώστε πολλοί θεωρούν ότι αποτέλεσε το… «έναυσμα» για τα φιλόδοξα σχέδια της ΕΥΔΑΠ στη χώρα του Καντάφι.

Δεν θα σταθούμε όμως στη φημολογία. Το βασικό ερώτημα είναι αν προτίθεται η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να ενημερώσει τους μετόχους της για τα σχέδιά της. Θα πάει τελικά στη Λιβύη; Δεν θα πάει; Κι αν πάει τι ακριβώς θα κάνει και με ποιους όρους;

Διότι άλλο πράγμα να μη λέει κανείς τα σχέδιά του πριν υλοποιηθούν για λόγους ανταγωνισμού κι άλλο να βουίζει μεν ο… τόπος, αλλά να μη φτάνουν ποτέ στις επίσημες ανακοινώσεις.

Ίσως βέβαια δεν το έκανε ως τώρα επειδή ήταν απασχολημένη με την αναδιάρθρωση του… οργανογράμματος (με πολλές αλλαγές προσώπων), αλλά και με τον «εμφύλιο πόλεμο» που φαίνεται να έχει με τους συνδικαλιστές της ΕΥΔΑΠ… ανεξαρτήτως «χρώματος».

Οι οποίοι συνδικαλιστές, βέβαια, εκτός των άλλων φοβούνται ότι έχουν εγκλωβιστεί μεταξύ των κολοσσών SUEZ και VEOLIA (σημ.: από τη δεύτερη προέρχεται ο κ. Μπάρδης!) κι ότι μία εκ των δύο θα… καταπιεί τελικά την ΕΥΔΑΠ, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μπάρδη περί του αντιθέτου.

Ίδωμεν…

Υ.Γ.: Αληθεύει ότι εσχάτως έχει μεγαλώσει επικίνδυνα η… «απόσταση» μεταξύ προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v