Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 15 2011

Σφηνάκια για ψάρια, κατασκευαστικές, Nutriart

Σφηνάκια για ψάρια, κατασκευαστικές, Nutriart
ΨΑΡΙΑ: Συνάντηση ακούμε ότι είχαν, χθες, ο κ. Kahka Bendukidze και ο… καθηγητής του κλάδου.

Και όπως πληροφορούμαστε, το κλίμα ήταν τόσο «θερμό», που δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια.

WIND: Τους έπεσε ο… ουρανός στο κεφάλι. Για τους πρώην ομολογιούχους και νυν μετόχους της Wind ο λόγος.

Εκεί που νόμιζαν ότι καθάρισαν με τα χρέη, μετοχοποιώντας τον δανεισμό της Wind, και λογάριαζαν σε αυτό το πλεονέκτημα, βρήκαν φάντη μπαστούνι το ελληνικό δημόσιο.

Η ΕΕΤΤ αποφάσισε να δημοπρατήσει με ανοιχτό διαγωνισμό τις δύο άδειες 2G που λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2012 και ανήκουν στη Vodafone και στη Wind.

Και επιπρόσθετα προσδιόρισε το κόστος ανανέωσης των αδειών κατ' ελάχιστο στα 240 εκατ. ευρώ. Δηλαδή 120 εκατ. ευρώ έκαστη.

Το οριστικό τίμημα όπως και οι όροι του διαγωνισμού μένει να οριστικοποιηθούν, αφού το αρχικό πλάνο προέβλεπε ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης στις 4 Φεβρουαρίου για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες του διαγωνισμού.

Τα έξοδα για τη -νέα- Wind δεν σταματούν εδώ. Από την κεφαλαιοποίηση δανείων προέκυψε και φορολογική υποχρέωση που πρέπει να καταβληθεί στο Δημόσιο.

Με αυτά και με αυτά, τα σχέδια για εξαγορά ή συγχώνευση με εταιρία σταθερής τηλεφωνίας αναβάλλονται…

Γι' αυτό και επανήλθε το φλερτ Forthnet - On Telecoms.

NUTRIART: Κοινό τόπο φαίνεται ότι βρίσκουν οι πιστώτριες τράπεζες και η οικογένεια Δαυίδ αναφορικά με την αναγκαία αναδιάρθρωση των δανείων της εισηγμένης. Ακούμε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία να βάλουν από κοινού το χέρι στην τσέπη για το κεφάλαιο κίνησης που χρειάζεται η Nutriart.

H Ernst & Young, όπως έχει γράψει ήδη η στήλη, υπολόγισε το απαιτούμενο κεφάλαιο κίνησης στα 15 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών οι τράπεζες θα καλύψουν όσα αναλογούν σε επενδύσεις και η πλευρά Δαυίδ «ανοίγματα» που προέκυψαν από διαχείριση (π.χ. η οφειλή από την Ατλάντικ, ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ).

Δηλαδή, από τα 15 εκατ. ευρώ που πρέπει να μπουν στην εταιρία, περίπου τα δύο τρίτα θα τα δώσουν οι τράπεζες και το υπόλοιπο ο μεγαλομέτοχος.

Εφόσον τελεσφορήσουν οι συζητήσεις, θα προχωρήσει και η ρύθμιση των υφιστάμενων δανείων. Η οποία μπορεί να κρύβει και… εκπλήξεις.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ - ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ: Την παράταση της εγκυκλίου Σουφλιά, με την οποία είχε μειωθεί ο συντελεστής παρακράτησης φόρου επί του τζίρου των κοινοπραξιών στο 1,5% από 3%, ζητούν οι κατασκευαστικές εταιρίες.

Η ισχύς της εγκυκλίου έληξε στις 31/12/2010 και οι κατασκευαστές ζητούν να παραταθεί με νέα εγκύκλιο ή, αν δεν συμβεί αυτό, να συμψηφίζεται ο παρακρατούμενος φόρος με τις επιστροφές ΦΠΑ από το Δημόσιο.

Μαθαίνουμε ότι στην κυβέρνηση εξετάζουν την παράταση της ισχύος του μειωμένου συντελεστή για τουλάχιστον ένα ακόμη έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v