Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 22 2011

Oι S&B και οι αντοχές: Τυχαίο; Δεν νομίζουμε...

Oι S&B και οι αντοχές: Τυχαίο; Δεν νομίζουμε...
Aπό τις λίγες μετοχές της Σοφοκλέους που άντεξαν τόσο ικανοποιητικά μέσα στην οικονομική κρίση, αφού έχει κερδίσει γύρω στο 30% το τελευταίο δωδεκάμηνο και κάπου 5% μέσα στη διετία, είναι αυτή της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά.

Επίσης, είναι ίσως η μόνη εισηγμένη εταιρία στο Χ.Α. που από το 2007 μέχρι σήμερα έκανε αύξηση κεφαλαίου και τώρα ο τίτλος της βρίσκεται πάνω από την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών.

Τυχαίο;
Δεν νομίζουμε, αν συνεκτιμηθούν τα παρακάτω:

1. Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης (κοντά στα 205 εκατ.) βρίσκεται σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από την καθαρή της θέση (240,5 εκατ. ευρώ στις 30/9/2010).

2. Τα κέρδη του εννεαμήνου του 2010 (13,2 εκατ.) φαίνεται να οδηγούν σε έναν λογικότατο δείκτη P/E, με βάση τις επιδόσεις για το 2010, ο οποίος αναμένεται να είναι ελκυστικότερος από τον μέσο όρο της αγοράς.

3. Με δεδομένο ότι η μετοχή της εισηγμένης είναι «εξαγωγικό χαρτί», η ζήτηση είναι ανοδική και μάλιστα η Alpha Finance, κάνοντας λόγο για τις προοπτικές, αναφέρει ότι βαδίζουμε προς ρεκόρ κερδοφορίας μέσα στο 2011 («on track for record profitability in 2011»)...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v