Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 14 2004

Ο Μεσολαβητής τα λέει. Ποιος τον ακούει;

Δύο σχόλια από την εξαμηνιαία έκθεση του Μεσολαβητή Κεφαλαιαγοράς, Γιώργου Γιαννισάκη, κρατά ο ”Χαμαιλέων” ως έχοντα βαρύνουσα σημασία για την υφιστάμενη κατάσταση στη Σοφοκλέους.

Πρώτον, την έλλειψη επενδυτικής παιδείας μεταξύ των ιδιωτών επενδυτών, που σημαίνει όχι μόνον ότι ενδεχομένως δεν ξέρουν πού και πότε να τοποθετηθούν, αλλά και ότι δεν γνωρίζουν τα στοιχειώδη δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους σε ζητήματα που αφορούν στην πελατειακή τους σχέση με τις χρηματιστηριακές εταιρίες.

Δεύτερον -και έτι κρισιμότερον- ο κ. Γιαννισάκης γράφει ορθά κοφτά στην έκθεσή του ότι παρατηρεί πως ”η τοποθέτηση μεγάλου μέρους των ίδιων των επενδυτών (είναι) ότι, στη συνέχεια της αντιμετώπισης του προβλήματός τους, σκέπτονται να διακόψουν την ενασχόλησή τους με επενδύσεις στο Χ.Α., καθόσον η λειτουργία του τελευταίου δεν εμπνέει την προσήκουσα εμπιστοσύνη, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

Αυτά ακριβώς είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα που ΔΕΝ έχει επιλύσει η Σοφοκλέους. Το τρίπτυχο Εμπιστοσύνη, Διαφάνεια και Αποτελεσματικότητα.

Χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει ”ζωντανή” αγορά. Κι όσα κι αν λένε οι ιθύνοντες περί του αντιθέτου, αν δεν τα πιστέψουν οι απλοί επενδυτές, δεν γίνεται τίποτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v