Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 18 2011

Αποκρατικοποιήσεις: Γιατί καίγονται στο...ζέσταμα

Αποκρατικοποιήσεις: Γιατί καίγονται στο...ζέσταμα
Τις τελευταίες ημέρες χύνεται μπόλικο μελάνι για να περιγραφεί η επιτάχυνση της κυβέρνησης να συντάξει και να δρομολογήσει πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων - αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας.

Στην πραγματικότητα, ελάχιστα από όσα (περι)γράφονται ισχύουν.
 
Οι τράπεζες δηλώνουν πως δεν έχουν λάβει πρόσκληση για να αναλάβουν σύμβουλοι στην αξιοποίηση δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Ούτε καν για όσα ακίνητα της ΚΕΔ ή της Ολυμπιακά Τουριστικά Ακίνητα είναι εξακριβωμένα αξιοποιήσιμα.

Η ΕΥΔΑΠ, όπως δήλωσε η διοίκησή της, εξαιρείται του προγράμματος. Η διάθεση πακέτου της ΕΥΑΘ και του management έχει… στοιχειώσει, παρά το ενδιαφέρον ξένων και εγχώριων παικτών.

Στη ΔΕΠΑ η αποκρατικοποίηση έχει «βραχυκυκλώσει» στη φόρμουλα. Πώς θα ιδιωτικοποιηθεί, χωρίς να περιέλθει η ΔΕΣΦΑ, δηλαδή ο έλεγχος του Δικτύου, σε έναν ιδιώτη;

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η κυβέρνηση περιμένει από τους συμβούλους να προτείνουν αν θα υπάρξει παράταση της σύμβασης ή/και διάθεση ποσοστού.

Στα λιμάνια, η υπόθεση απορρόφησης των λιμένων Ελευσίνας, Ραφήνας και Λαυρίου από τον ΟΛΠ έχει δρομολογηθεί, αλλά πάει με τον… αραμπά.

Οι διακηρύξεις για ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΑΣ, Λάρκο κ.ά. έχουν παραπέσει στις… ελληνικές καλένδες.

Στον αντίποδα, επιχειρήσεις που είχαν ιδιωτικοποιηθεί, τα προηγούμενα χρόνια, έχουν αφεθεί στην τύχη τους από τους ιδιώτες και αν δεν είχε μεσολαβήσει η κρίση θα είχαν επιστρέψει στις… κρατικές αγκάλες. Φορτώνοντας με επιπρόσθετα ελλείμματα το Δημόσιο.

Αντί αυτού, κρατιούνται με… τεχνητές αναπνοές από τις τράπεζες μέχρι να τις εντοπίσει η τρόικα.

Στις 24 Μαρτίου, πάντως, θα παρουσιάσουμε πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων 15 δισ. ευρώ, επί του οποίου θα δεσμευτούμε απέναντι στους εταίρους μας.

Τους οποίους ουδόλως νοιάζει αν έχουμε καεί στο… ζέσταμα. Όσο λιγότερο προετοιμασμένοι είμαστε τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ξεπούλημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v