Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 7 2011

Νέοι σταθμοί Μετρό: Από το 2012 και βλέπουμε...

Νέοι σταθμοί Μετρό: Από το 2012 και βλέπουμε...
Ούτε ένας από τους επτά νέους -και σχεδόν έτοιμους κατασκευαστικά- σταθμούς του μετρό δεν πρόκειται να τεθεί φέτος σε λειτουργία, καθώς το υπουργείο Υποδομών δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την προώθηση των έργων σηματοδότησης των επεκτάσεων, που έχουν μπλεχτεί στο «κουβάρι» της υπόθεσης Siemens.

Η γερμανική εταιρεία είχε μεν κερδίσει τον διαγωνισμό για την προμήθεια και την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού, ωστόσο στο υπουργείο Υποδομών αποφεύγουν να υπογράψουν τη σχετική σύμβαση φοβούμενοι το ενδεχόμενο να τους αποδοθούν ευθύνες.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο υπουργός κ. Δημήτρης Ρέππας είχε διαβεβαιώσει πως η εκκρεμότητα θα είχε διευθετηθεί μέχρι τα τέλη του 2010, ωστόσο έχει ήδη συμπληρωθεί το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς χωρίς την παραμικρή εξέλιξη.

Έτσι, το μετρό δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους των νοτίων (μέχρι το Ελληνικό) και δυτικών προαστίων (μέχρι το Περιστέρι και το Χαϊδάρι), παρά το γεγονός ότι η βασική υποδομή των επεκτάσεων αυτών έχει ολοκληρωθεί και ορισμένες από αυτές κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν ήδη τεθεί σε λειτουργία.

Πάντως, ακόμη κι αν βρεθεί σύντομα λύση στο ζήτημα του έργου σηματοδότησης, οι κάτοικοι των περιοχών όπου πρόκειται να φτάσει το μετρό θα χρειαστεί να περιμένουν ακόμη τουλάχιστον 6 - 12 μήνες για την εγκατάσταση των συστημάτων που θα επιτρέψουν τη λειτουργία των καινούργιων σταθμών. Υπομονή!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v