Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 5 2011

Σφηνάκια για ΡΕΑ και Ridenco

Σφηνάκια για ΡΕΑ και Ridenco
ΡΕΑ: Τη μετατροπή δύο ορόφων της νεότευκτης μαιευτικής κλινικής Ρέα σε γενικό νοσοκομείο εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιατροί - μέτοχοι της μη εισηγμένης.

Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι προκειμένου να αντιμετωπιστεί η χαμηλή πληρότητα που παρουσιάζει το μαιευτήριο λόγω κρίσης αλλά και over capacity του κλάδου.

Βέβαια, για να προχωρήσει η μετατροπή απαιτούνται επενδύσεις σε εξοπλισμό και μετασκευή χώρων της τάξης των 12 εκατ. ευρώ.

Και με δεδομένο ότι πρόκειται για νέα μονάδα, που λειτούργησε προ μερικών μηνών, τα παραπάνω κεφάλαια πρέπει να αντληθούν με σύναψη νέου δανεισμού. Σε μια περίοδο όπου -κάποιες- τράπεζες δεν θέλουν να ακούν καν για νέα δάνεια…

RIDENCO: Διατρέχει ο όμιλος κίνδυνο να απωλέσει ηχηρά brands που αντιπροσωπεύει, στην Ελλάδα και σε άλλες γειτονικές αγορές;

Οι κακές γλώσσες της αγοράς ισχυρίζονται ότι υπάρχει θέμα, καθώς σε κάποιες συμφωνίες αποκλειστικής αντιπροσώπευσης περιλαμβάνονται ρήτρες ελάχιστου τζίρου.

Οι ίδιες κακές γλώσσες αναφέρουν ότι τέτοια ρήτρα υπήρχε στη συμφωνία αντιπροσώπευσης της Nautica και οι περυσινές -χαμηλές- πωλήσεις οδήγησαν στην ενεργοποίησή της.

Επειδή έχει προηγηθεί η αναγγελία επαδιαπραγμάτευσης των όρων της σύμβασης αντιπροσώπευσης μεταξύ της Timberland και της Woodland Designs Plc., εταιρίας-μέλους του ομίλου Ridenco, ενδεχόμενη επαναδιαπραγμάτευση και της συμφωνίας με τη Nautica θα αύξανε σημαντικά την αβεβαιότητα γύρω από την εταιρία.

Γι' αυτό καλό είναι να υπάρξει μια επίσημη απάντηση που να βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v