Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 12 2011

Τα «πιπεράτα» του ΟΠΑΠ και ο κύριος με τα €3 εκ.

Τα «πιπεράτα» του ΟΠΑΠ και ο κύριος με τα €3 εκ.
Τα "πιπεράτα" της Γ.Σ.: "Ψαλίδι" στις αποδοχές των συνολικών αμοιβών του Δ.Σ. κατά περισσότερο από 50% για το 2011 ψηφίστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση, όταν μάλιστα οι ίδιες αμοιβές είχαν μειωθεί και μέσα στο 2010.

Οι περικοπές μπορούν να χωριστούν σε δύο κυρίως μέρη: πρώτον, στην απόφαση της Γ.Σ. για ένα νέο -20% και, δεύτερον, στο ότι μετά την αποχώρηση του κ. Χ. Σταματόπουλου οι θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου ασκούνται από ένα άτομο (Γ. Σπανουδάκης).

Και έτσι το ταμείο γλιτώνει... χρήματα.

Να θυμίσουμε επίσης ότι επί προγενέστερης διοίκησης -η οποία ελάμβανε πολλαπλάσιες αμοιβές- έγινε (ή καλύτερα ΔΕΝ έγινε) και ο διαγωνισμός πρόσληψης τεχνολογικού παρόχου. Όσον αφορά στους χειρισμούς αυτούς, η Δικαιοσύνη σήμερα μιλά για "ύποπτους τέλεσης αξιόποινων πράξεων"...

Υ.Γ. 1: Πάντως, ο νυν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Σπανουδάκης υποστήριξε ότι αυτήν τη φορά ο διαγωνισμός πρόσληψης τεχνολογικού παρόχου μεταξύ της G-Tech και της Intralot θα γίνει κανονικά με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων του οργανισμού…

Υ.Γ. 2: Ο εκπρόσωπος των πρακτόρων που κατά την περυσινή τακτική γενική συνέλευση είχε στείλει τους μετόχους του 65% (πλην Δημοσίου) στον διάολο(!) δεν παρέστη, ή τουλάχιστον δεν έλαβε τον λόγο. Ο νέος εκπρόσωπος ήταν καταφανώς ευγενέστερος και εξέθεσε με πολύ καλύτερο τρόπο τα επιχειρήματα των πρακτόρων: όχι στο άνοιγμα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, όχι στην πώληση της συμμετοχής στο Δημόσιο.

Ο κύριος "δώστε μου 3 εκατ. ευρώ και βλέπουμε": Το ακούσαμε και αυτό: βασικός μέτοχος εταιρίας που έχει πέσει έξω ζητά από τις τράπεζες και τους προμηθευτές να συμπεριληφθεί στους πιστωτές της εταιρίας του!

Ο επιχειρηματίας είχε δώσει ένα bonus στον… εαυτό του. Νομότυπα, αφού πέρασε από τη γενική συνέλευση.

Και ζητά, τώρα, να λογιστεί το bonus ως χρηματοοικονομική απαίτηση και επομένως να πάρει αναλογικά μετοχές από τη μετοχοποίηση χρεών που πρέπει να γίνει.

Και μιλάμε για 3 εκατ. ευρώ. Όχι γι' αστεία...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v