Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 1 2004

ΣΜΕΧΑ: Ισοπαλία με... προεκτάσεις

Κανένα ”μπλοκ” δεν κατάφερε τελικά να αποσπάσει την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΜΕΧΑ. Αντιθέτως, επιβεβαιώθηκε το σενάριο του 3+3+1, όπου βεβαίως το... 1, δηλαδή ο κ. Μωραϊτάκης, αποκτά ρυθμιστικό, συνεπώς και εξαιρετικά σημαντικό ρόλο.

Ο ίδιος είναι έμπειρος, θεωρητικά και πρακτικά, στα χρηματιστηριακά θέματα, με θητεία και σε οίκους του εξωτερικού, ενώ πολλές φορές έχει υποβάλει σοβαρές προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς, που μέχρι τώρα δεν είχαν αξιοποιηθεί.

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πώς όλος ο θόρυβος που είχε προκύψει για το ποιος θα εκπροσωπεί το ΣΜΕΧΑ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι πλέον άνευ αντικειμένου.

Ο κ. Παντελάκης εξελέγη εκ νέου μέλος του Δ.Σ. του ΣΜΕΧΑ με ικανότατο αριθμό ψήφων και το θέμα έχει λήξει ουσιαστικά και τυπικά.

Παρότι δεν κατάφεραν να αποκτήσουν πλειοψηφία, ενισχυμένο σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές βγαίνει το μπλοκ των ”νέων” ιδιωτών χρηματιστών, αφού εξελέγησαν τρεις από τους τέσσερις.

Το βασικό μήνυμα των εκλογών, όμως, φαίνεται να είναι ένα.

Ότι χρειάζεται συναίνεση και νηφαλιότητα για να βγει από το τέλμα ο κλάδος και να αποκτήσει ουσιαστική εκπροσώπηση. Οι ακραίες θέσεις, η άρνηση της πραγματικότητας και η διχογνωμία εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και όχι αυτά του χρηματιστηριακού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v