Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 30 2011

Ελληνικό: Το νέο γεφύρι της... Άρτας

Ελληνικό: Το νέο γεφύρι της... Άρτας
Εκπληκτα έχουν μείνει τα στελέχη του real estate από τον ερασιτεχνικό -όπως τον χαρακτηρίζουν- χειρισμό της κυβέρνησης στην υπόθεση αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Την έκπληξή τους προκαλούν κυρίως οι παλινωδίες και οι συχνές αλλαγές σχεδίων ως προς το είδος της επένδυσης και τη μεθόδευση υλοποίησής της που προωθεί η κυβέρνηση, η οποία φαίνεται να μην ξέρει τι ακριβώς θέλει να πράξει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Έτσι, ενώ είχε επιλέξει να αναθέσει το έργο σε επενδυτικό fund από το Κατάρ μέσω διακρατικής συμφωνίας, πλέον φέρεται να προτιμά τη διενέργεια διαγωνισμού για την εύρεση επενδυτή.

Σημειώνεται πως μέχρι πρότινος ο αρμόδιος υπουργός κ. Χάρης Παμπούκης απέκλειε τη διαδικασία του διαγωνισμού, αφού σε μια τέτοια περίπτωση -σύμφωνα με όσα ο ίδιος είχε πει- οι επενδυτές από το Κατάρ ίσως δεν θα λάμβαναν μέρος.

Στις 7/6, με την ευκαιρία της παρουσίασης της πρότασης για την αξιοποίηση της περιοχής από τον Ισπανό αρχιτέκτονα - πολεοδόμο κ. Αθεμπίγιο, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε σχεδόν βέβαιος ότι οι Καταριανοί θα διεκδικήσουν το project μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας.

Υπογραμμίζεται πως πριν από την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την απευθείας ανάθεση του έργου είχαν προηγηθεί πληροφορίες ότι το Κατάρ έχει ουσιαστικά αποσύρει το ενδιαφέρον του εξαιτίας της αναβλητικότητας και των καθυστερήσεων που παρατηρούνται από την ελληνική πλευρά. Όπως συμβαίνει συνήθως, η κυβέρνηση είχε σπεύσει να διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες.

Εκτός, όμως, από το θολό τοπίο ως προς τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί τελικά για την επιλογή επενδυτή για το Ελληνικό, τα στελέχη της αγοράς ακινήτων έχουν προβληματιστεί έντονα και από το γεγονός πως ακόμα και μετά την παρουσίαση της πρότασης Αθεμπίγιο δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια ακριβώς θα είναι η ανάπτυξη που θα γίνει στην έκταση των περίπου 5.500 στρεμμάτων.

Η πρόταση του Ισπανού αρχιτέκτονα, σύμφωνα με το υπουργείο Επικρατείας, δεν θα εφαρμοστεί ως έχει, αλλά θα συνεκτιμηθεί με παλαιότερες προτάσεις ανάπτυξης του Ελληνικού. Με άλλα λόγια, τελικό σχέδιο αξιοποίησης της έκτασης δεν υπάρχει! «Αν νομίζουν στην κυβέρνηση ότι έτσι θα βρουν σοβαρό και αξιόπιστο επενδυτή, είναι βαθιά νυχτωμένοι», σημειώνει στέλεχος μεγάλης εταιρείας real estate.

Να δούμε τώρα που άλλαξε καρέκλα ο κ. Παμπούκης αν θα ξεκαθαρίσει καθόλου το project.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v