Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 25 2011

HOL: Τι… «ξέχασε» να γράψει στο δελτίο Τύπου

HOL: Τι… «ξέχασε» να γράψει στο δελτίο Τύπου
Το μεγάλης έκτασης δελτίο Τύπου της Hellas On Line για τα αποτελέσματα εξαμήνου αναφέρεται σε αυξημένους πελάτες, σε βελτιωμένα έσοδα, σε ανοδικό EBITDA, σε σαφή μείωση των ζημιών (-8,8 εκατ. έναντι -18 εκατ. σε επίπεδο προ φόρων), σε επενδύσεις κ.λπ.

Σωστά όλα αυτά, θα πείτε. Και θα προσθέταμε ότι στο φετινό εξάμηνο κατάφερε και να μειώσει κάπως τον καθαρό δανεισμό της.

Αναφέρεται επίσης το δελτίο Τύπου σε διαφόρων ειδών βραβεία, επενδύσεις και άλλα θετικά σχόλια για το προφίλ και τις υπηρεσίες της εταιρίας.

Αναμενόμενο, θα πείτε, καθώς αν κάθε μπακάλης δεν παινέψει το τυρί του…

Υπάρχουν όμως και ορισμένα πράγματα για τα οποία το δελτίο Τύπου -σε αντίθεση με τις λογιστικές καταστάσεις- δεν κάνει κουβέντα.

Όπως, για παράδειγμα, το ότι το ύψος των ιδίων κεφαλαίων έχει καταστεί αρνητικό κατά 10,73 εκατ. ευρώ και αυτό παρά το γεγονός ότι η μητρική Intracom Συμμετοχών έχει καταβάλει 12 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Ή, επίσης, τι γίνεται τελικά με εκείνη την περιβόητη αύξηση κεφαλαίου που ψηφίστηκε από τη γενική συνέλευση τον Δεκέμβριο του 2010 και στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης του Ιουνίου η διοίκηση είχε απαντήσει πως «θα προχωρήσει σύντομα».

Στις λογιστικές καταστάσεις, τώρα, απλώς αναφέρεται πως «η εταιρία είναι σε διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, με στόχο τη βελτίωση της βραχυπρόθεσμης ρευστότητάς της».

Στις ίδιες λογιστικές καταστάσεις, επίσης, αναφέρεται πως «η Intracom Holdings έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την οικονομική υποστήριξη της εταιρίας (HOL) ως εγγυήτρια για το σύνολο του δανεισμού ή/και την παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης που μπορεί να είναι απαραίτητη υπό τις περιστάσεις, έως ότου η εταιρία να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της στα πλαίσια των συνήθων συναλλαγών της στο άμεσο μέλλον».

Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v