Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 7 2011

Ο Λοβέρδος, τα εύσημα και η καυτή υπόσχεση

Ο Λοβέρδος, τα εύσημα και η καυτή υπόσχεση
Για άλλη μια φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας ήταν το μοναδικό που πέρασε με καλό βαθμό τις εξετάσεις της τρόικας.

Δαπάνες και έσοδα κινούνται καλύτερα και από τον στόχο, παρά την αύξηση κατά 10% των περιστατικών του ΕΣΥ, ενώ προχωρούν η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και οι συγχωνεύσεις κλινικών.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός κ. Λοβέρδος παρουσίασε χρονοδιάγραμμα για τον νέο ενιαίο φορέα πρωτοβάθμιας υγείας των ταμείων με... λαβράκι τον περιορισμό των συνεργαζόμενων ιατρών κατά 10.000 (από 32.000 σε 22.000), κίνηση που σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες συνέργειες εκτιμάται ότι θα συμβάλει καθοριστικά στον περιορισμό των δαπανών.

Ο Λοβέρδος πήρε για άλλη μια φορά τα εύσημα, αν και καταγράφονται υστερήσεις (π.χ. καθυστερεί η διενέργεια κεντρικών προμηθειών για τα νοσοκομεία, ή παραμένουν υψηλά τα χρέη τους προς προμηθευτές), γιατί τουλάχιστον προσπαθεί και το υπουργείο του εκπληρώνει το 60% ή το 70% των στόχων.

Εξ ου και θα ξεπεράσει τον στόχο για εξοικονόμηση δαπανών ύψους 1,35 δισ. ευρώ, φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι και στον προηγούμενο έλεγχο το υπουργείο Υγείας είχε περάσει άνετα το τεστ και ο κ. Λοβέρδος ήταν ο μόνος που έκανε απολογισμό πενταμήνου με μολύβι και χαρτί, στις προγραμματικές της νέας κυβέρνησης τον Ιούνιο.

Ανεβάζοντας μάλιστα τον πήχη για εξοικονόμηση δαπανών στο 1,45 δισ. ευρώ.

Υπόσχεση που δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία όσο μία άλλη που έδωσε την ίδια περίοδο.

Δήλωσε ότι, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, δεν θα διστάσει να παρεμβαίνει δημόσια κάθε φορά που διαπιστώνει καθυστερήσεις και αποκλίσεις στο έργο της κυβέρνησης.

Ιδού η ευκαιρία…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v