Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 22 2011

Υπουργοί-συνδικαλιστές στον ρόλο του χρηματιστή!

Υπουργοί-συνδικαλιστές στον ρόλο του χρηματιστή!
«Με ιδιαίτερα έντονη ανησυχία αλλά και οργή διαπιστώνουμε μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης της μετοχής της ΔΕΗ, η οποία είναι ηλίου φαεινότερον ότι αποτελεί αντικείμενο συστηματικής υποτιμητικής κερδοσκοπίας», έγραφε σε επιστολή της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που εστάλη στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Βέβαια, το κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο της ΔΕΗ στη συνέχεια της επιστολής δεν παρουσίαζε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ικανό να στηρίξει όσα υποστηρίζει και περιόριζε τα επιχειρήματά του στην υποαπόδοση του τίτλου έναντι του Γενικού Δείκτη το διάστημα 26 Ιουλίου - 10 Αυγούστου (-20,4% έναντι -15,4%) καθώς και στο ότι η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ αποτιμάται πολύ πιο κάτω από τα ίδια κεφάλαιά της (αυτό άλλωστε συμβαίνει στη συντριπτική πλειονότητα των εισηγμένων).

Εύλογο είναι, θα πείτε, μια συνδικαλιστική οργάνωση να ενδιαφέρεται για την τιμή της μετοχής της εταιρείας στην οποία εργοδοτείται. Όμως, είναι άλλο να δηλώνει τον προβληματισμό της και να καλεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ερευνήσει το θέμα και άλλο να συμπεριφέρεται σαν χρηματιστηριακή (αποτιμώντας μετοχές) ή σαν δικαστής που έχει ήδη διαμορφώσει άποψη.

Βέβαια, ρόλο χρηματιστηριακής εταιρείας, πέρα από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έχουν αναλάβει και πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι, με μόνο επιχείρημα πως οι τιμές των «κρατικόχαρτων» είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με το παρελθόν, τις αξιολογούν ως πολύ φθηνές και συμπεραίνουν έτσι πως το σενάριο της ιδιωτικοποίησής τους στην ουσία είναι «ξεπούλημα»...

Υ.Γ.: Αν κάποιος πιστεύει πως οι τιμές των μετοχών είναι τόσο πολύ υποτιμημένες, δεν έχει παρά να βάλει το χέρι στην τσέπη και να αγοράσει.

Υ.Γ2: Εκτοτε η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε ότι είναι και "προστάτης"  των απανταχού ιδιοκτητών ακινήτων δηλώνοντας ότι θα εμποδίσει την αποστολή λογαριασμών που θα περιλαμβάνουν το ειδικό  τέλος ακινήτων.

Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει και η ΓΕΝΟΠ σε αυτή τη χώρα διότι αλλιώς θα νομίζαμε ότι "κουμάντο" κάνει η κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v