Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 22 2004

To fund της Eurobank και η… Hellas Can

Μία από τις μετοχές που πρόκειται να συμπεριλάβει ο νέος δείκτης και το νέο fund της Eurobank προκάλεσε εντύπωση στο ”Χαμαιλέοντα”. Και τούτο διότι πρόκειται για τη μετοχή της Hellas Can.

Η μέση ημερήσια εμπορευσιμότητα της συγκεκριμένης μετοχής τις τελευταίες 10 ημέρες είναι περί τα… 300 τεμάχια, τρέχουσας αξίας… 2.100 ευρώ.



Τουτέστιν, αν αγοραστούν από το ταμπλό οι μετοχές που πρέπει να αγοράσει το fund, με βάση τη ”βαρύτητα” της ΕΛΑΣΚ στον ειδικό δείκτη (που είναι 1,29%) και υπολογιστούν τα χρήματα που θα βάλει στο fund η ίδια η Eurobank και μόνον αυτή, τότε θα χρειαστούν περίπου… 150 συνεδριάσεις για να καλυφθούν οι απαιτούμενες... ποσότητες!

Υπάρχουν θα μου πείτε και τα πακέτα. Μόνον που ο ένας από τους σημαντικούς μετόχους πιστεύει ότι η τιμή της μετοχής είναι εξαιρετικά χαμηλή, οπότε δεν έχει λόγο να την αποχωριστεί, ενώ ο άλλος (η μητρική εταιρία) θέλει να τη βγάλει από το ταμπλό - ήδη προσπάθησε μια φορά και απέτυχε.

Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος; Μήπως οι μετοχές αυτές υπάρχουν ήδη σε άλλο Αμοιβαίο της EFG; Ή μήπως δέχτηκαν οι κύριοι της ”μαμάς” Crown Cork να δώσουν πακέτο για να λάβουν μερίδια;

Διότι κάτι τέτοιο, όπως και να το κάνουμε, θα αποτελέσει ”είδηση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v