Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 7 2011

Έρευνες πετρελαίου: Επιτέλους και μια καλή είδηση

Έρευνες πετρελαίου: Επιτέλους και μια καλή είδηση
Κριτικάροντας την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος «έρευνες πετρελαίου» εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ, έγραφε στις 30 Αυγούστου ο Χαμαιλέων ότι αντί το υπουργείο να «βαφτίζει» έρευνες τα μη αποκλειστικά σεισμικά, ας κάνει πραγματικές προκηρύξεις.

Και επισήμαινε: «Κυρίως όταν υπάρχουν περιοχές όπου την περασμένη δεκαετία έγιναν προχωρημένες έρευνες με γεωτρήσεις και ανακαλύψεις και για τις οποίες, από όσο ξέρουμε, υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον. Μιλάμε για το Καλπάκι στην Ήπειρο, τη δυτική Αχαΐα, το Κατάκολο (πετρέλαιο), την Επανομή (φυσικό αέριο), την Αιτωλοακαρνανία, τον δυτικό Πατραϊκό».

Χθες βγήκε το ΥΠΕΚΑ και ανακοίνωσε ότι θα δεχτεί προσφορές για έρευνες σε τρεις από αυτές τις περιοχές: στην Ήπειρο, στον δυτικό Πατραϊκό και στο Κατάκολο.

Προς Θεού, δεν υπαινισσόμαστε ούτε στο ελάχιστο ότι άκουσε τις συστάσεις μας το υπουργείο.

Απλώς η άποψη που μεταφέραμε με το σχόλιο είναι κοινή μεταξύ των πραγματικά ειδικών εντός και εκτός Ελλάδος, αλλά και των ερευνητικών εταιριών, που θεωρούσαν αδιανόητο να μην παραχωρούνται αυτές οι έντονα πετρελαιοπιθανές περιοχές.

Ας ελπίσουμε ότι έστω και με καθυστέρηση 15 χρόνων κάτι θα κινηθεί σε αυτόν τον τομέα.
Μη νομίσει όμως κανείς ότι με το πετρέλαιο (αν βρεθεί) θα λύσει η Ελλάδα τα προβλήματά της.

Ας δούμε τη δραστηριότητα αυτή περισσότερο ως πεδίο δημιουργίας ευκαιριών και θέσεων εργασίας στην περιφέρεια, προσέλκυσης επενδύσεων και συμμετοχής σε μία διεθνή αγορά, από την οποία η Ελλάδα απουσιάζει παντελώς τα τελευταία 15 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v