Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 5 2004

OTE-COSMOTE 2: Η περίπτωση της WR-COM

Στο μεταξύ, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι η εταιρία που εμφανίζεται από τον Οκτώβριο του 2000 ως μία εκ των βασικών μετόχων της CosmOTE, με ποσοστό 7,27%, δηλαδή η WR COM Enter Ltd Cyprus, ανακοίνωσε προς το Χ.Α. στις 29/10 ότι στις 27 του ίδιου μήνα το ποσοστό της μειώθηκε από 5,004% σε 4,962% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.

Το ποσοστό διαφοράς είναι μικρό, αλλά σημαντικό. Πρώτον, διότι μεταφράζεται, αν δεν κάνουμε λάθος, σε περίπου 140.000 μετοχές, ήτοι σε μία πράξη αξίας περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι έκτοτε βεβαίως η συγκεκριμένη εταιρία δεν έχει καμία υποχρέωση αναγγελίας και έτσι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν πώλησε μετοχές και την προηγούμενη Παρασκευή 29 Οκτωβρίου ή την περασμένη Δευτέρα και την Τρίτη, στις πρώτες δηλαδή μέρες του Νοεμβρίου, και αμέσως πριν από την επίσημη ανακοίνωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της CosmOTE, υπέρ του ΟΤΕ με εισφορά των θυγατρικών του εταιριών που οδήγησε σε πτώση την τιμή της εταιρίας κινητής.

Ομοίως, αφού δεν υπήρχε υποχρέωση αναγγελίας (λόγω του ”βήματος” αλλαγής ποσοστών που καθορίζεται στις σχετικές διατάξεις), δεν γνωρίζουμε πότε το ποσοστό της WR COM έπεσε από το 7,27% σε χαμηλότερο ποσοστό, ώσπου έφτασε τελικά στο 5% και κάτω από αυτό.

Δεν ξέρουμε βεβαίως αν αυτά τα ερευνούν κάποιοι άλλοι, περισσότερο αρμόδιοι, καθώς εμείς δεν έχουμε… ντετεκτιβική ιδιότητα, παρότι έχουμε γνώση για τις τεταμένες σχέσεις που φέρονται να υπάρχουν, μεταξύ της συγκεκριμένης εταιρίας και ενός μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της CosmOTE.

Αλήθεια, πότε έλαβε ο συγκεκριμένος γνώση για το εν εξελίξει εγχείρημα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της CosmOTE; Και πότε ακριβώς πραγματοποιήθηκαν οι πωλήσεις των μετοχών της WR COM στην αγορά;

Δεδομένου ότι μας είναι δύσκολο να επικοινωνήσουμε απευθείας με τη συγκεκριμένη εταιρία, θα εκτιμούσαμε μια απάντηση, έστω και για λόγους ευθιξίας…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v