Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 22 2011

"Σουρεάλ" καταστάσεις με τη στελέχωση της ΡΑΕ

Σουρεάλ καταστάσεις με τη στελέχωση της ΡΑΕ
Παλιά λέγαμε ότι εκεί που τελειώνει η λογική ξεκινά ο στρατός για να θίξουμε τον παραλογισμό διαταγών μόνιμων λοχιών και επιλοχιών που ήθελαν να δείξουν ότι κάτι μετράνε. Στις μέρες μας, δυστυχώς, αντίστοιχες σουρεαλιστικές λογικές διαπιστώνουμε και στο μανατζάρισμα του κράτους.

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι η ΡΑΕ «απειλείται» στο τέλος του μήνα με κατάργηση των μισών οργανικών της θέσεων. Μάλιστα, σε αυτές περιλαμβάνονται και όσες συστάθηκαν με τον Νόμο 4001 του περασμένου Αυγούστου. Γιατί αυτό;

Επειδή είναι κενές. Μόνο που η ίδια η κρατική μηχανή είναι εκείνη που τις κρατάει κενές επειδή ακόμη και προσλήψεις που εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ εδώ και 2 χρόνια δεν ολοκληρώνονται.

Πότε γίνονται αυτά; Όταν η ίδια η Πολιτεία ανέθεσε στη ΡΑΕ αποφασιστικές αρμοδιότητες (έστω και με βαριά καρδιά παρατηρούμε) και όταν στη Αρχή αυτήν ο τομέας της ενέργειας, στην ανάπτυξη του οποίου ομνύουν οι πάντες, έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για τη λειτουργία των αγορών, για επενδύσεις και για δημιουργία θέσεων εργασίας.

Πριν από δύο χρόνια θα λέγαμε ότι η κατάσταση είναι για γέλια. Δυστυχώς όμως είναι για κλάματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v