Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 29 2011

Σφηνάκια για Πλαίσιο, ΑΓΕΤ, ΕΝΚΛΩ

Σφηνάκια για Πλαίσιο, ΑΓΕΤ, ΕΝΚΛΩ
Πλαίσιο: Πριν από έναν μήνα περίπου, η στήλη είχε επισημάνει πόσο καλά πηγαίνει το Πλαίσιο (ενδεικτική η εικόνα των αποτελεσμάτων εννεαμήνου) και πόσο λίγο έχει υποχωρήσει η μετοχή της σε σχέση με τα άλλα «χαρτιά» της Σοφοκλέους.

Είχε υπενθυμίσει επίσης αυτό που εδώ πολλά χρόνια λέγεται από πολλούς επενδυτές της Σοφοκλέους: «Καλή και χρυσή εταιρία το Πλαίσιο, αλλά υπερτιμημένη στο ταμπλό».

Από τότε μέχρι σήμερα, είδαμε την τιμή της μετοχής να κατρακυλάει από τα 4,5 γύρω στα 3 ευρώ…

Χωρίς σημαντικό όγκο συναλλαγών.

Σε ένα «χαρτί» με περιορισμένο free float και με το ποσοστό του βασικού μετόχου να παραμένει μεγάλο.

Με την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 66 εκατ. ευρώ και τα κέρδη του εννεαμήνου στα 4,1 εκατ. ευρώ, αν συνεχίσει για λίγο ακόμη αυτή η κατάσταση, στο Χ.Α. θα έχουμε μία ακόμη περίπτωση πολύ καλής εταιρίας που θα τελεί υπό διαπραγμάτευση με μονοψήφιο P/E.

Μιας εταιρίας που μέσα σε περιβάλλον έντονης ύφεσης καταφέρνει ταυτόχρονα να αυξάνει την κερδοφορία της, να κερδίζει μερίδια αγοράς και να σημειώνει θετικές ταμειακές ροές.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο όπου άλλοι ανταγωνιστές της αποχώρησαν ήδη από την αγορά, κάποιοι άλλοι αιτήθηκαν να ενταχθούν στο άρθρο 99 και τέλος κάποιοι ακόμη βρίσκονται με… το ένα πόδι στον τάφο.

ΑΓΕΤ Ηρακλής: Έκπληξη προκάλεσε στους «προσεκτικούς» η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Γιατί ενώ στο εννεάμηνο ο εισηγμένος όμιλος υποχρεώθηκε σε σημαντική μείωση των πωλήσεων και σε ζημίες ύψους 32 εκατ. ευρώ (έναντι -14 εκατ. ευρώ), το τρίτο τρίμηνο -με σημαντικά μειωμένο τζίρο και πάλι- σημείωσε κέρδη 11 εκατ. ευρώ (έναντι -11,9 εκατ.).

Τα κέρδη μάλιστα ήταν λειτουργικά!

Όπως μαθαίνουμε, πάντως, το πολύ θετικό τρίτο φετινό τρίμηνο οφείλεται σε ένα μη επαναλαμβανόμενο γεγονός.

Συγκεκριμένα, φέτος για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεως της εταιρίας, όλα «τα δικαιώματα διοξειδίου του άνθρακα» επηρέασαν θετικά το τρίτο τρίμηνο, σε αντίθεση με πέρυσι, όπου η κατανομή τους μεταξύ των τριμήνων ήταν κατά πολύ ομαλότερη.

ΥΓ.: Το θέμα της πώλησης της ακίνητης περιουσίας της εισηγμένης παραμένει ανοιχτό, χωρίς όμως να υπάρχει επισήμως τίποτε νεότερο. Άλλωστε, δεν υπάρχει πρόθεση «σκοτώματος» από την πλευρά της διοίκησης…

Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία: Σήμερα το απόγευμα η κηδεία του Θωμά Λαναρά και ίσως αυτή η εβδομάδα αποδειχτεί καθοριστική για το μέλλον της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας.

Ο ξένος επενδυτής φέρεται να έχει αποδεχτεί το αίτημα της Εθνικής Τράπεζας να καλύψει τα δάνεια των τραπεζών επί Νέας Δημοκρατίας, με υποτιθέμενη εγγύηση του Δημοσίου (στην πραγματικότητα, βρίσκονται στον αέρα), και το όλο θέμα ελπίζεται ότι βρίσκεται σε τελική ευθεία.

Επειδή όμως το ζήτημα έχει στραβώσει τόσο πολλές φορές κατά το παρελθόν, όλοι κρατάνε πολύ χαμηλούς τόνους και -φυσικά- πολύ μικρό… καλάθι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v