Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 13 2012

Σφηνάκια για ΑΤΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΔΕΗ και Χρυσοχοΐδη

Σφηνάκια για ΑΤΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΔΕΗ και Χρυσοχοΐδη
ΑΤΕ: Ενδιαφέρον για την εξαγορά της θυγατρικής που διατηρεί η Αγροτική στη Ρουμανία ακούμε ότι έχει εκδηλωθεί από κινεζική τράπεζα.

Η ΑΤΕbank Romania ανήκει στα περιουσιακά στοιχεία που η ΑΤΕ, βάσει του προγράμματος αναδιάρθρωσης, θα πρέπει να πουλήσει την 30ή Ιουνίου 2012.

Ένα πρώτο διερευνητικό ραντεβού διενεργήθηκε στις αρχές του έτους, αλλά η διοίκηση της ΑΤΕ κρατά μικρό καλάθι…


ΔΕΗ: Με ηφαίστειο μοιάζει τις τελευταίες μέρες η Επιχείρηση, λόγω των αντιδράσεων μεγάλου μέρους του στελεχικού της δυναμικού, εν όψει των αλλαγών που έρχονται από το νέο οργανόγραμμά της (Δες σχετικό Χαμαιλέοντα).

Όπως μαθαίνουμε, οι προτάσεις της διοίκησης Ζερβού επρόκειτο να παρουσιαστούν στα μέλη του Δ.Σ. της Επιχείρησης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου. Ωστόσο, ενημέρωση επί της ουσίας δεν έγινε, ενώ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. ζήτησαν τουλάχιστον να υπάρξει ενημέρωση των εκπροσώπων των άμεσα ενδιαφερομένων, δηλαδή των συνδικαλιστικών φορέων.

Όπως φαίνεται, το... σίριαλ της αναδιοργάνωσης θα έχει αρκετά επεισόδια, ενώ θα αποτελέσει αφορμή για να πέσουν οι μάσκες πολλών.


ΕΡΓΟΣΕ: Με κέρδη μεν, πενιχρά δε, αναμένεται να κλείσει το 2011 η ΕΡΓΟΣΕ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της κ. Πετρόπουλο.

Τα κέρδη της το 2010 ανήλθαν στα 4 εκατ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ το 2009 και το 2011 αναμένεται να υποχωρήσουν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Το μέσο μηνιαίο μισθολογικό κόστος της εταιρίας, μετά και τις νέες οριζόντιες περικοπές, διαμορφώνεται στα 1.900 ευρώ και αναμένεται να υποχωρήσει περισσότερο καθώς υπάρχουν -κάποιοι ακόμη- εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές της τάξης των 3.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι με τον τελευταίο νόμο Βενιζέλου ο ανώτατος μισθός σε ΔΕΚΟ δεν μπορεί να ξεπερνά τα 1.900 ευρώ. Υπάρχει βέβαια η εξαίρεση ότι η ετήσια μείωση μισθού δεν μπορεί να ξεπερνά το 25% και σε αυτήν εμπίπτουν οι υψηλόμισθοι της ΕΡΓΟΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο μεταρρυθμιστής Ρέππας είχε θέσει πλαφόν μηνιαίων αποδοχών στην εταιρία τις 4.000 ευρώ.

Χύθηκε… αίμα, αλλά το άντεξαν


ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Μπορεί ο ίδιος να ξεκαθάρισε χθες, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι δεν πρόκειται να φύγει από την κυβέρνηση, εντούτοις όσοι παρευρέθηκαν στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε με αφορμή την πορεία του ΕΣΠΑ, κατάλαβαν το ακριβώς αντίθετο.

Οι ευχαριστίες του προς το προσωπικό του υπουργείου, προς τους γενικούς γραμματείς, τους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και προς την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης παρέπεμπαν σε αποχαιρετισμό, εν όψει του πολέμου αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Λογική προβολή, την οποία φρόντισε να διαψεύσει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «χρειάζεται ένα εξάμηνο ένας υπουργός μόνο να μάθει τι σημαίνει ΕΣΠΑ».

Και μιας και μιλάμε για το ΕΣΠΑ, από πόρους του προγράμματος θα χρηματοδοτηθεί η σύσταση του Ταμείου Εγγυήσεων για ΜΜΕ και του Ταμείου Έργων Υποδομών και Παραγωγικών Επενδύσεων, η οποία τοποθετείται στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v