Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 22 2004

Eurodrip: Γιατί ”έφυγε” το venture capital;

Υπήρξε τις προάλλες μια ανακοίνωση της Eurodrip, σύμφωνα με την οποία η εταιρία εξαγόρασε το ποσοστό που είχε ένα venture capital fund στην αμερικανική θυγατρική της.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση έλεγε ότι η εταιρία μετά από απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου στις 17/11/2004 εξαγόρασε ποσοστό 33% που κατείχε η εταιρία Global Capital στη θυγατρική εταιρία Eurodrip USA, έναντι ποσού 2,5 εκατ. δολαρίων Αμερικής.

Μετά την εξαγορά η Eurodrip αποκτά συνολικό ποσοστό συμμετοχής 83,5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurodrip USA. Το ποσό των 2,5 εκατ. δολ. θα καταβληθεί μέχρι τη 15η Δεκεμβρίου 2005.

Η εξαγορά αυτή, τονιζόταν στην ανακοίνωση, κρίνεται εξαιρετικά συμφέρουσα, λόγω αφενός της προοπτικής ανάπτυξης και κερδοφορίας που έχει η Eurodrip USA και αφετέρου της ευνοϊκής σχέσης ευρώ - δολαρίου που υπάρχει σήμερα.

Εμείς όμως έχουμε ένα ερώτημα!

Γιατί το συγκεκριμένο venture capital, το οποίο προφανώς ανήκει στην Global Finance του κ. Πλακόπηττα, επέλεξε να ρευστοποιήσει την επένδυσή του στη Eurodrip USA και μάλιστα πουλώντας στο βασικό μέτοχο, πράγμα ιδιαιτέρως ασυνήθιστο στο χώρο, αντί να περιμένει τις ”προοπτικές ανάπτυξης και κερδοφορίας”;

Διότι προφανώς υπήρξε σοβαρή διάσταση… απόψεων, υποθέτουμε εμείς, και δεν μας πολυαρέσει.

Η ίδια η Eurodrip έχει να πει κάτι;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v