Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 19 2012

ΓΕΒΚΑ: Τι «κρύβεται» πίσω από το μέγιστο 12μήνου

ΓΕΒΚΑ: Τι «κρύβεται» πίσω από το μέγιστο 12μήνου
Νέο μέγιστο δωδεκαμήνου είχαμε την Παρασκευή για τη Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας, που το τελευταίο έτος έχει σημειώσει στο ταμπλό την καθόλου ευκαταφρόνητη απόδοση του +85,5%.

Συμβολή στη χρηματιστηριακή άνοδο έχουν και οι πολύ συχνές αγοραστικές παρεμβάσεις των βασικών μετόχων (οικογένεια Κρεμμύδα), οι οποίοι είναι αντίθετοι με την εφαρμογή προγραμμάτων αγοράς ιδίων μετοχών από τις ίδιες τις εταιρείες.

Γι' αυτό και η Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας δεν έχει ψηφίσει μια τέτοια δυνατότητα.

Ζητούμενο βέβαια είναι το πόσο «δικαιούται» μια εταιρεία, της οποίας οι εργασίες επηρεάζονται από τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στην οικονομία, να έχει καλή πορεία στο ταμπλό, όταν η ελληνική οικονομία στο μέτωπο των επενδύσεων έχει πιάσει πάτο. Και όταν ο κίνδυνος των επισφαλειών ελλοχεύει.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Η εταιρεία διαπραγματεύεται με κεφαλαιοποίηση λίγο χαμηλότερη των 10 εκατ. ευρώ (ίδια κεφάλαια 22,4 εκατ. ευρώ).

Στο εννεάμηνο του 2011 εμφάνισε καθαρά κέρδη 978 χιλ. ευρώ και θετικές ταμειακές ροές γύρω στα 2,8 εκατ. ευρώ.

Το τελευταίο έτος έχει ξεκινήσει κάποιες εξαγωγές και παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η δραστηριοποίησή της στο χώρο των ΑΠΕ μέσα από την επικείμενη λειτουργία δύο φωτοβολταϊκών πάρκων στις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο και στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα και πιο φρέσκα στοιχεία θα υπάρξουν το Μάρτιο με την επικείμενη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων της για το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v