Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 6 2004

”Αλλού τρως, αλλού πίνεις κι αλλού πας…”

Σας γράψαμε προσφάτως για τον ρόλο της OMEGA BANK στο κλείσιμο του ομολογουμένως μεγάλου deal μεταξύ της ΡΟΚΑΣ και της IBERDROLA, για να επισημάνουμε ότι μερικές φορές οι ”μικροί” παίκτες της χρηματοοικονομικής αγοράς φέρνουν μεγάλο αποτέλεσμα.

Φαίνεται όμως ότι η υπόθεση αυτή εκτός από παρόν, έχει και μπόλικο…παρελθόν!

Όπως μας ανέφεραν αξιόπιστες πηγές της αγοράς, η πρώτη γνωριμία μεταξύ της ηγεσίας της Ρόκας και του ξένου κολοσσού αποτελεί υπόθεση αρκετών ετών, η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία της… Π&Κ Χρηματιστηριακής.

Η συγκεκριμένη χρηματιστηριακή έφερε σε επαφή τις δύο εταιρίες και διαμεσολάβησε, λένε οι πληροφορίες, σε μια διαδικασία γνωριμίας και επαφών που κράτησε ούτε λίγο ούτε πολύ 9 μήνες!!!

Οι σχετικές συζητήσεις διακόπηκαν, κατά τις ίδιες πηγές, τον Ιούνιο του 2002, πάνω στη φάση που θα ξεκινούσε η διαδικασία του due diligence, για την απόκτηση του 100% της ΡΟΚΑΣ.

Εν τούτοις, ήταν πάλι η Π&Κ που έσπευσε να ενημερώσει άμεσα -και γραπτώς, λένε οι πηγές μας, προφανώς για να επισημάνουν ότι… ”τα γραπτά μένουν”- την πλευρά της IBERDROLA για την επιθετική κίνηση που εκδηλώθηκε προσφάτως από την πλευρά του ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής, εναντίον της ΡΟΚΑΣ.

Δεν ξέρουμε αν εκεί στην Π&Κ πρόκειται να διεκδικήσουν κάτι από όλη αυτή την ιστορία, αλλά, ούτως εχόντων των πραγμάτων, σίγουρα η εξέλιξη θα τους φέρνει στο νου το γνωστό άσμα του Γιάννη Μηλιώκα… ”Αλλού τρως, αλλού πίνεις κι αλλού πας και το… δίνεις”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v