Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 19 2012

Ελλάκτωρ: Ραντεβού για μέρισμα… το 2016

Ελλάκτωρ: Ραντεβού για μέρισμα… το 2016
Θετικά βλέπουν τη μετοχή της Ελλάκτωρ οι αναλυτές. Για παράδειγμα «αγορά» προτείνει η Eurobank Χρηματιστηριακή, «υπεραπόδοση έναντι της αγοράς» (outperform) η Εθνική Χρηματιστηριακή κ.λπ.

Άλλωστε, η εταιρεία διαπραγματεύεται περίπου στο 20% της καθαρής της θέσης (219 εκατ. έναντι 1,053 δισ. ευρώ), με πολύ κερδοφόρες εκμεταλλεύσεις (Αττική Οδό, Ρίο-Αντίρριο κ.ά.) και με θετικές προσδοκίες σε περίπτωση όπου ξεμπλοκάρουν οι αυτοχρηματοδοτούμενες συμβάσεις.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν σημαίνουν ότι ο όμιλος δεν έχει να αντιμετωπίσει μπροστά του διαφόρων ειδών προκλήσεις.

Ενδεικτικό, άλλωστε, είναι το ζήτημα του καθαρού δανεισμού του, που στο τέλος του 2011 ανερχόταν στο 1,04 δισ. ευρώ, με τα έξοδα χρηματοδότησης να προσεγγίζουν τα 62 εκατ. ευρώ!

Μάλιστα, ο τραπεζικός δανεισμός θα ήταν αρκετά μεγαλύτερος αν ο όμιλος δεν εισέπραττε 94 εκατ. ευρώ από την πώληση της συμμετοχής του στην εταιρεία χρυσού EGU.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Eurobank, αναμένεται επιδείνωση στο συγκεκριμένο μέτωπο τη διετία 2012-2013 λόγω των αναγκών για επενδύσεις.

Ο εγχώριος χρηματιστηριακός οίκος, μάλιστα, προβλέπει ουσιαστική ανυπαρξία κερδών για την επόμενη τριετία (0,6 εκατ. φέτος, 1,4 εκατ. το 2013 και ζημία 9,8 εκατ. το 2014). Επίσης δεν πιστεύει πως η μητρική εταιρεία του ομίλου θα ξεκινήσει να διανέμει μέρισμα πριν από το 2016.

Αν επιβεβαιωθούν οι παραπάνω προβλέψεις, τότε οι μέτοχοι της εισηγμένης θα θυμούνται για πολλά χρόνια το 0,03 ευρώ ανά τίτλο που εισέπραξαν πέρυσι.

ΥΓ.: Για φέτος θα προταθεί στη γενική συνέλευση των μετόχων η μη διανομή μερίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v