Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 15 2012

Σφηνάκια για Παπουτσάνη και εκλογικό φρενοκομείο

Σφηνάκια για Παπουτσάνη και εκλογικό φρενοκομείο
Παπουτσάνης: Σπάνια συμβαίνει σε περίοδο τόσο έντονης οικονομικής ύφεσης εταιρεία να καταφέρνει να βγαίνει από το καθεστώς επιτήρησης (βλέπε χθεσινή ανακοίνωση) στο οποίο είχε εισαχθεί πριν από το ξέσπασμα της κρίσης.

Πρόκειται για την Παπουτσάνης, που πέρυσι -κάτω από νέο ιδιοκτησιακό σχήμα και management (Γ. Γκάτζαρος)- αύξησε τις πωλήσεις της κατά 12%, ανέβασε τις εξαγωγές της κατά 38%, σημείωσε θετικό EBITDA και παρά την αυξητική πορεία των τιμών των πρώτων υλών μείωσε δραστικά τις ζημιές της από τα 4,7 στο 0,8 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, πέρυσι εγκρίθηκε επενδυτικό πρόγραμμά της με κρατική επιχορήγηση 30%.

ΥΓ.1: Να δούμε αν η εταιρεία θα μπορέσει φέτος να βελτιώσει περισσότερο τις οικονομικές της επιδόσεις.

ΥΓ.2: Από μετοχικής πλευράς, δύσκολα τα πράγματα, καθώς εκτός των άλλων οι δείκτες αποτίμησης είναι… εκτός εποχής. Με ζημιογόνο αποτέλεσμα να τελεί υπό διαπραγμάτευση, με κεφαλαιοποίηση 60% πάνω από τα ίδια κεφάλαιά της, δείχνει να είναι πολύ.

Μετεκλογικό φρενοκομείο: Στη Δράση του κ. Μάνου λένε πως ωρίμασαν οι συνθήκες συμπόρευσης με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη στις 7 Μαΐου, χωρίς να μας εξηγούν τι ήταν εκείνο που εμπόδιζε τη συνεργασία τους πριν από τις εκλογές.

Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αποκαλούσαν τον ΛΑΟΣ κόμμα με «ακραίες θέσεις». Ο δεύτερος τώρα καλεί τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό να επανέλθει στη Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα οι θέσεις του κ. Καρατζαφέρη μάλλον πιο ακραίες, παρά πιο συντηρητικές έγιναν.

Ο κ. Σαμαράς λοιδορούσε τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας ως «ομάδα των προθύμων» και άλλα σχετικά. Τώρα, ο ίδιος δηλώνει πολύ… πρόθυμος να τους δει να επιστρέφουν και πάλι στο κόμμα του.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκαν τις κυβερνήσεις συνεργασίας μόνο όταν διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν με τίποτε να πιάσουν την αυτοδυναμία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v