Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 17 2004

VETERIN: ”Χαίρε βάθος... αμέτρητο”!

Εξαιρετικά σημαντική η πτώση που καταγράφει η μετοχή της εταιρίας Veterin, καθώς στις 7/12, ήτοι προ 10 ημερών, ήταν στα 2,5 ευρώ και χθες έκλεισε στο… 1,08 ευρώ με πτώση 17,56% (δηλαδή στο limit down) και με τους όγκους συναλλαγών να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Μιλάμε για απώλειες σχεδόν… 60% σε μερικές συνεδριάσεις. ”Χαίρε βάθος αμέτρητο” με άλλα λόγια, για το οποίον θα πρέπει (υποθέτουμε) να υπάρχει κάποια εξήγηση.

Κι αν κάποιοι γνωρίζουν τους λόγους αυτής της πτώσης (διότι ακούγονται διάφορα στην αγορά) και κάποιοι άλλοι (προφανώς οι περισσότεροι) δεν τους γνωρίζουν, αφού δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την εταιρία, τότε έχουμε πρόβλημα.

Το επισημαίνουμε με την ευκαιρία της γνωστοποίησης του σχεδίου νόμου για την κεφαλαιαγορά, που θα τιμωρεί, μεταξύ άλλων, το insider trading, τη χειραγώγηση και άλλα τέτοια φαινόμενα (μακριά να είναι βεβαίως από την… ενάρετο αγορά μας!).

Όπως επίσης επισημαίνουμε παλαιότερη ανακοίνωση της εταιρίας, σύμφωνα με την οποία η απότομη πτώση της μετοχής πριν από το τέλος του α΄ εξαμήνου του τρέχοντος έτους από την περιοχή των… 4-4,3 ευρώ στα 1,7 ευρώ ήταν αδικαιολόγητη.

Έχουν να μας πουν κάτι τώρα που η μετοχή (μετά βεβαίως από την άνοδο στα 2,6 ευρώ που συντελέστηκε τους τελευταίους μήνες, δηλαδή τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο) έχει βρεθεί κοντά στο 1 ευρώ;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v