Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 19 2012

Και η Αίγυπτος έχει εκλογές, αλλά...

Και η Αίγυπτος έχει εκλογές, αλλά...
Μετά τον Ιούνιο, όταν η κοινοπραξία του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της νότιας, μέσω της Ελλάδας, διαδρομής του αγωγού και της βόρειας, ο ΤΑΡ θα αναμένει τη στήριξη των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Ιταλίας προκειμένου να προκριθεί η νότια διαδρομή.

Αυτά έλεγε σε συνέντευξή του στο Μπακού ο γενικός διευθυντής του αγωγού ΤΑΡ Kjetil Tungland. Να σημειώσουμε ότι η επιλογή της διαδρομής που θα ακολουθήσει ο αγωγός αερίου για τη μεταφορά του στην Ευρώπη θα γίνει μέχρι το τέλος Ιουνίου, δηλαδή σε ελάχιστες μέρες από σήμερα.

Ο Κ. Tungland βέβαια ίσως νομίζει ότι μετά τις εκλογές θα έχουμε κυβέρνηση και θα βρει συνομιλητή που θα κάνει αποδεκτά τα επιχειρήματά του, ώστε να προσφέρει στήριξη στο μοναδικό σχέδιο που εντάσσει και την Ελλάδα στη μεταφορά αερίου από την Κασπία στην Ευρώπη.

Πολύ φοβούμαστε ότι συνομιλητής θα αργήσει να βρεθεί και η στήριξη, αν έρθει από την Ελλάδα, θα έρθει με καθυστέρηση. Δυστυχώς έτσι είναι εδώ τα πράγματα και γι' αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα επιχειρηματικά σχήματα που θέλουν να κάνουν επενδύσεις έλεγε στον ΧΑΜ επιχειρηματίας φέρνοντας ως παράδειγμα την Αίγυπτο, όπου δραστηριοποιείται.

Παρότι η χώρα πέρασε τη λαϊκή εξέγερση με πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ και βρέθηκε σε προεκλογική περίοδο, οι ξένοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα της Βόρειας Αφρικής βρίσκουν πάντα υψηλόβαθμους συνομιλητές στα υπουργεία της, που δίνουν λύσεις σε κάθε πρόβλημα.

Δε χρειάζεται να πούμε ότι εδώ και 2,5 μήνες στην Ελλάδα όχι μόνο δεν υπάρχουν συνομιλητές στα υπουργεία, αλλά κι όλη η κρατική μηχανή βρίσκεται νεκρωμένη, αναμένοντας τα αποτελέσματα των εκλογών...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v