Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 20 2012

Οι… «Συνιστώσες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι… «Συνιστώσες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Αν πολλές φορές ο ελληνικός πολιτικός λόγος προκαλεί σύγχυση, ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός οδηγεί σε κατάσταση… νέας Βαβυλωνίας.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικές μόνο από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων επισήμων για το ίδιο θέμα (συμφωνία Ελλάδας με Ε.Ε.) και μάλιστα σε χρονικό διάστημα μόλις δύο ημερών.

Κομισιόν: Την ανάγκη αξιολόγησης της εφαρμογής των μέτρων του δεύτερου δανειακού προγράμματος προκειμένου να αποφασιστούν από κοινού τα επόμενα βήματα με την Ελλάδα, εξέφρασε ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος τύπου του κ. Μπαρόζο.

Eurogroup 1: Δεν θα υπάρξουν βαθιές αλλαγές στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που ζητούνται από την Ελλάδα, στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρξει μια χρονική παράταση, δήλωσε ο επικεφαλής του και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Eurogroup 2: Υψηλά ιστάμενος Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι «η αναπροσαρμογή των όρων του μνημονίου θα χρειαστεί πολύμηνο πάρε-δώσε σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο», όμως συμπλήρωσε πως «η εμπειρία του ΔΝΤ δείχνει ότι οι δεσμεύσεις και οι στόχοι μερικές φορές πρέπει να αναπροσαρμόζονται ώστε να παραμένουν ρεαλιστικοί». «Όποιος δηλώσει ότι δεν μπορείς να διαπραγματευτείς τα MοU είναι εκτός πραγματικότητας».

G20: «Θεωρώ ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ώστε οι δύο πλευρές να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του G20 στο Μεξικό η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τις διεθνείς σχέσεις, Λάελ Μπρέιναρντ.

Όλι Ρεν: Tην ανάγκη να σχηματιστεί σύντομα κυβέρνηση στην Ελλάδα, ώστε στη συνέχεια να αρχίσουν οι σχετικές συζητήσεις με την τρόικα επί της πρώτης αξιολόγησης της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου.

Αυστρία - Βέρνερ Φάιμαν: Την πρόθεση να συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα του ελληνικού προγράμματος και μια επιμήκυνσή του, εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τους όρους, διαμήνυσε ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Γερμανία: Ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε πολύ πιο διαλλακτικός από την καγκελάριο (της ίδιας χώρας…) Άγκελα Μέρκελ, η οποία έσπευσε να προειδοποιήσει πως δεν θα υπάρξει καμιά αλλαγή στο πρόγραμμα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v