Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 28 2004

INTERSONIC: Μια ”ενημέρωση” που ζητά... απαντήσεις

Ρωτάγαμε χθες τι ακριβώς συμβαίνει με την INTERSONIC και να που ήλθε η απάντηση, ή τέλος πάντων ένα μέρος αυτής.

Μόνο που η προσεκτική ανάγνωση της ”ενημερωτικής” επιστολής της εταιρίας προς το ΧΑ (το πλήρες κείμενο της οποίας μπορείτε να διαβάσετε στις Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις του euro2day) δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο... προβληματισμό!!!

Προσέξτε τι λέει η εταιρία και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

”Διενεργείται υπό των μετόχων της εταιρίας ένας πολυμέτωπος αγώνας”, λέει η ανακοίνωση, ”προκειμένου να διατηρηθεί η λειτουργική και παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου” (σ.σ. που σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κλείσει).

Κι ακόμη, αναφέρεται ότι ο ”αγώνας” αφορά όχι μόνον στις θέσεις εργασίας των απασχολούμενων σε αυτό, αλλά και το ”να υπάρξει ικανοποίηση των απαιτήσεων των πάσης φύσεως προμηθευτών της” (σ.σ. το οποίον σημαίνει ότι προς ώρας μάλλον δεν... ικανοποιούνται).

Προσέξτε επίσης το… ”πάσης φύσεως” σε αυτή τη διατύπωση, διότι μπορεί να λέει πολλά.

Θα ήταν όμως ενδιαφέρον να μάθουμε πώς έφτασε σε αυτό το σημείο μια επένδυση ύψους 46 εκατ. ευρώ (!), όπως η ίδια η εταιρία ανέφερε σε δελτίο Τύπου, η οποία επένδυση μάλιστα εγκαινιάστηκε μόλις το Νοέμβριο του 2003 από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη!!!

Επ’ αυτού παραθέτουμε και απόσπασμα από δελτίο Τύπου της εταιρίας με ημερομηνία 11/12/2003:

”Εγκαινιάστηκε στα τέλη Νοεμβρίου, παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας, το νέο εργοστάσιο της OMP Europe, στη Θήβα Βοιωτίας, που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα CD-R & DVD-R στην Ευρώπη.

Η OMP Europe, μέλος του Ομίλου Intersonic, είναι μια από τις επτά μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής ψηφιακών μέσων αποθήκευσης παγκοσμίως, με παραγωγική δυνατότητα που ξεπερνάει τα 250 εκατ. τεμάχια ετησίως. Οι εξαγωγές της εταιρίας καλύπτουν σχεδόν το 90% της παραγωγής της, ενώ η επένδυση του νέου εργοστασίου έφτασε τα 46 εκατ. ευρώ”.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, ”το εργοστάσιο διαθέτει στεγασμένη επιφάνεια βιομηχανοστασίου και γραφείων 16.500 m2, 4.500 m2 clean rooms class 100.000 (χώροι με καθαρότητα επιπέδου χειρουργείου), 5 διαφορετικά παραγωγικά τμήματα CD-R, DVD-R, CD-RW και DVD-RW και 3 αποθηκευτικούς χώρους”.

Κι εμείς λοιπόν ρωτάμε: Πώς κατέρρευσε έτσι, ρε παιδιά, τέτοιος κολοσσός; Γιατί παραιτήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. και ο γενικός διευθυντής; Τι σημαίνει αυτό για την ίδια την εταιρία και την ασφάλεια των προοπτικών της; Τι σημαίνει επίσης για τους επενδυτές της;

Νομίζουμε ότι πρόκειται για ερωτήματα που χρήζουν άμεσων και αποτελεσματικών απαντήσεων, από πάσης πλευράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v