Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 22 2002

Κομματικό ” χρέος” και ιδιωτικοποιήσεις-εξπρές

Τι θέλουνε (οι της κυβέρνησης) για να μας παρατήσουν ήσυχους, λένε οι μεγαλοτραπεζίτες της ΑΤΕ; Ιδιωτικοποιήσεις, είπατε; Θα τις έχετε και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.

Κάπως ετσι πρέπει να είναι και η ”ιδιωτικοποίηση” της Δωδώνης που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ”αποφασίσθηκε” να περάσει μετοχικά στους συνεταιρισμούς οι οποίοι και δεν θα πληρώσουν μία!

Χωρίς να βγει στη γύρα της αγοράς, μπας και υπάρχει κάποιος χριστιανός που να πληρώνει κάτι τις (ευπρεπές) για την γαλακτοβιομηχανία ”Δωδώνη”, πληροφορούμεθα οτι για λόγους υψίστης κομματικής ανάγκης (βλ. ψήφοι!) ο κ. Π. Λάμπρου, διοικητής του ευαγούς ιδρύματος της ΑΤΕ εις το χαρτοφυλάκιο της οποίας βρίσκεται η εταιρία, αποφάσισε να ”πάει” το μαγαζί στους συνεταιρισμούς και να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες εισόδου του στη Σοφοκλέους, όπου ένα τμήμα θα περάσει στους ανυποψίαστους μικροεπενδυτές που θ’ αγοράσουν μεν το δικαίωμα να λέγονται μέτοχοι της Δωδώνης, αλλά με διοίκηση και μετοχική πλειοψηφία τους...αγροτικούς συνεταιρισμούς!

Φυσικά, το Χαμαιλεοντάκι που κατοικοεδρεύει στις Βρυξέλλες, με το που του τηλεφωνήσαμε τα της είδησης, μας πληροφορεί οτι θα υπάρξει μεγάλη αντίδραση εις την εδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μια που οι εκεί κοινοτικοί δεν πολυκαταλαβαίνουν τι σόϊ (αδιαφανείς) διαδικασίες ιδιωτικοποίησης είναι αυτές που βρίσκονται σε άμεση και αποκλειστική συνάρτηση με το εν Ελλάδι κομματικό χρέος του κ. Λάμπρου.

Το αστείο στην όλη υπόθεση βρίσκεται στο γεγονός οτι ο τεχνοκράτης κ. Χριστοδουλάκης φέρεται να έχει συναινέσει στο σχέδιο Λάμπρου. Πω, πω, μάλλον θά χουμε φασαρίες...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v