Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 3 2012

ΙΠΠΟΤΟΥΡ: Γιατί αποφεύγεται η δημόσια πρόταση;

ΙΠΠΟΤΟΥΡ: Γιατί αποφεύγεται η δημόσια πρόταση;
Μέσα στον χαμό των τακτικών γενικών συνελεύσεων των τελευταίων ημερών του Ιουνίου, λίγοι το είδαν και πολύ λιγότεροι το κατάλαβαν.

Η πλειοψηφία των μετόχων της ΙΠΠΟΤΟΥΡ -και συγκεκριμένα το 98,77%- αποφάσισε την επιστολή αιτήματος προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να διαγραφούν οι μετοχές της εισηγμένης από το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Μιλάμε ουσιαστικά για απόφαση των βασικών μετόχων, δηλαδή της κ. Τερζή-Χανδρή (91,64%), του κ. Χανδρή (6,87%) και πιθανότατα κάποιων στελεχών της εταιρείας.

Βέβαια, το να επιθυμούν οι βασικοί μέτοχοι την έξοδο της εταιρείας από το Χ.Α. δεν μας εκπλήσσει. Με διασπορά μετοχών τόσο περιορισμένη και με μεγάλα ετήσια έξοδα για το μέγεθος της επιχείρησης, όλοι αναγνωρίζουν πως η παραμονή της ΙΠΠΟΤΟΥΡ στο ταμπλό είναι ασύμφορη.

Ωστόσο, εγείρεται το ζήτημα γιατί οι βασικοί μέτοχοι δεν προχώρησαν σε δημόσια πρόταση, έτσι ώστε να δώσουν τη δυνατότητα στους μετόχους μειοψηφίας -δηλαδή στο 1,23%- να πουλήσουν εάν θέλουν τις μετοχές τους.

Γιατί τώρα αυτό το 1,23% θα αναγκαστεί να έχει μετοχές σε μια μη εισηγμένη εταιρεία χωρίς να το έχει επιλέξει!

Να σημειωθεί μάλιστα ότι τους τρεις τελευταίους μήνες η αξία συναλλαγών στο ταμπλό του Χ.Α. είναι μηδενική. Και όταν λέμε μηδέν εννοούμε μηδέν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v