Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 1 2012

Ο Ρακιντζής, η διαφθορά και το... "πριόνισμα"

Ο Ρακιντζής, η διαφθορά και το... πριόνισμα
Τα φαινόμενα κακοδιοίκησης και διαφθοράς αλλά και τις περιπτώσεις όπου οι υπόλογοι υπάλληλοι πέφτουν «στα μαλακά» στηλιτεύει για μία ακόμη χρονιά ο Λ. Ρακιντζής από τη θέση του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης.

Από την ετήσια έκθεσή του για το 2011 αλιεύσαμε ενδεικτικά τα εξής:

Υπάλληλος του ΕΟΤ, που περνούσε αβέρτα εικονικά τιμολόγια -χωρίς δικαιοδοσία υπογραφής- και πληρωνόταν, απαλλάχθηκε από το Πειθαρχικό!

Γιατρός του ΓΝΑ με ψεύτικες εισαγωγές ασθενών και πλαστογραφημένες εξετάσεις είχε δεχτεί... έγγραφη επίπληξη.

Υπάλληλος του ΟΑΕΔ είχε βγάλει επιδόματα ανεργίας και άλλα οικογενειακά επιδόματα στην αδελφή της και στον άντρα της, χωρίς να τα δικαιούνται.

Υπάλληλος ΔΟΥ, προϊσταμένη τμήματος εσόδων, έδωσε φορολογική ενημερότητα στο μνηστήρα της, που δεν είχε υποβάλει ποτέ δήλωση ΦΠΑ ούτε δήλωση εισοδήματος, ενώ είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές 178.863 ευρώ! Επιπλέον, έβγαλε ενημερότητα στον αδελφό της, που δεν είχε επίσης υποβάλει δηλώσεις και είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία. Χρησιμοποιούσε, δε, τον κωδικό πρόσβασης άλλης υπαλλήλου.

Υπάλληλος της ΥΠΑ, που είχε μεταταγεί από την Ολυμπιακή Αεροπορία, αρνήθηκε να αναλάβει καθήκοντα δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να διεκπεραιώσει ό,τι και να του ανατεθεί, αντιδρώντας επειδή δεν έγινε δεκτό αίτημά του για μετάθεση στο "Ελ. Βενιζέλος". Απαλλάχθηκε από τα πειθαρχικά παραπτώματα από τη διοίκηση της ΥΠΑ.

Υπάλληλος δήμου χωρίς να έχει σχετική αρμοδιότητα εκπόνησε μελέτες για την έκδοση οικοδομικής άδειας και ορίστηκε επιβλέπων μηχανικός έναντι αμοιβής για οικοδομικές εργασίες σε οικοδομή εντός των ορίων του δήμου, αρμοδιότητας της πολεοδομικής υπηρεσίας, στην οποία ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου τμήματος.

Μετά από όλα αυτά, όπως τονίζει στην έκθεση ο κ. Ρακιντζής, με τον Ν. 4057/2012 του αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες υποβολής ενστάσεων κατά αποφάσεων πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, δικαίωμα που θα έχουν πλέον μόνο οι υπουργοί, οι δήμαρχοι και οι διοικήσεις των φορέων

Τον «πριόνισαν» κανονικά δηλαδή και μάλιστα… διά νόμου!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v