Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 22 2012

"Φέρε πίσω τα λεφτά" είπαν οι Βούλγαροι

Φέρε πίσω τα λεφτά είπαν οι Βούλγαροι
Την επιστροφή του μισθού του για το διάστημα όπου ήταν υπουργός της κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ, στη Βουλγαρία, διέταξε τον Τράισο Τράικοφ η Αρχή Πρόληψης και Διαπίστωσης Σύγκρουσης Συμφερόντων (CPACI).

Υπάρχει και τέτοια αρχή στη γειτονική χώρα. Το ενδιαφέρον όμως δεν είναι αυτό, αλλά ο λόγος για τον οποίο παρενέβη η Αρχή.

Όπως μαθαίνουμε από την τρέχουσα ειδησεογραφία, κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Τράικοφ εισηγήθηκε προς το υπουργικό συμβούλιο απόφαση για την παραχώρηση μεταλλευτικού χώρου σε συγκεκριμένη εταιρεία.

Η Αρχή "ανακάλυψε" ότι ο πρώην υπουργός ήταν κάτοχος 278 μετοχών της εισηγμένης μεταλλευτικής, σε σύνολο 25 εκατομμυρίων μετοχών.

Έτσι, κατά την Αρχή, υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων του συγκεκριμένου υπουργού και αποφάσισε ότι θα πρέπει να επιστρέψει τα ποσά που εισέπραξε από το βουλγαρικό δημόσιο ως μισθό και να του επιβληθεί και πρόστιμο.

Δεν παραβλέπουμε ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της κόντρας που είχε ο πρώην υπουργός με τον πρωθυπουργό της χώρας. Είχε εκφράσει διαφορετική άποψη σε θέματα ενεργειακής πολιτικής, με αποτέλεσμα να τον... παραιτήσει ο Μπορίσοφ από τηλεοράσεως, με έναν από τους γνωστούς στην Ελλάδα τρόπους της εποχής Παπανδρέου (του... κανονικού εννοείται).

Όσο όμως και να ισχύει αυτό, δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς ότι στη γειτονική χώρα το σύστημα λειτούργησε υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. Σε εμάς;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v