Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 14 2012

Ισχυροί συνέταιροι στα πρόθυρα διαζυγίου

Ισχυροί συνέταιροι στα πρόθυρα διαζυγίου
«Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι» στην περίπτωση του ισχυρού ομίλου με τις δύο οικογένειες που προσπαθούν εδώ και μήνες να βρουν λύση για βελούδινο διαζύγιο.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν περάσει από διάφορες φάσεις, αλλά ουδέποτε επήλθε η ώσμωση που επιδίωκαν οι εμπνευστές του «γάμου», εκεί κάπου στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Μάλιστα, κάποιοι εκ των ιστορικών μετόχων του συγκεκριμένου ομίλου (που αποχώρησαν πουλώντας -ακόμα και επιθετικά- τις μετοχές τους όταν ανακοινώθηκε η σύμπραξη) είχαν προβλέψει το άσχημο τέλος.

Όταν πριν από λίγες εβδομάδες μπήκε σφήνα σε μια γενική συνέλευση ένα θέμα «αναδιοργάνωσης» μερικοί έσπευσαν να υποστηρίξουν πως θα ανακοινώνονταν λεπτομέρειες για τις διοικητικές και τις μετοχικές αλλαγές που όλοι περιμένουν.

Την ημέρα της συνέλευσης, μάλιστα, υπήρξε αυξημένη προσέλευση, αλλά όσοι περίμεναν «αίμα» απογοητεύτηκαν. Το μόνο που ανακοινώθηκε είναι πως έχει ανατεθεί σε ειδικό σύμβουλο ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης, το οποίο θα παρουσιαστεί σύντομα.

Πέρασαν κάτι μήνες, αλλά το σχέδιο δεν εμφανίζεται. Ορισμένοι αποδίδουν την καθυστέρηση στην αδυναμία πώλησης ορισμένων περιουσιακών στοιχείων καθώς το τίμημα που ζητούν οι ιδιοκτήτες του ισχυρού ομίλου θεωρείται υψηλό. Πρόσφατα, λέγεται, «έφαγαν πόρτα», με την καλή έννοια, από ισχυρό όμιλο στον χώρο της ενέργειας.

Κάποιοι, περισσότερο ευφάνταστοι, διαδίδουν τελευταία σενάρια για είσοδο ρωσικού ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω εισηγμένης. «Αφού δε βρίσκονται κεφάλαια από αλλού, οι μέτοχοι κινήθηκαν προ ανατολάς» υποστηρίζουν. Οι ίδιοι αποκλείουν κάθε περίπτωση αναζήτησης κεφαλαίων από τον αραβικό κόσμο, λόγω πρόσφατης υπόθεσης που προκάλεσε σοβαρή πληγή στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Οι Ρώσοι θα ήταν μια λύση, με δεδομένη την παρουσία του ομίλου στη μεγάλη αγορά.

Είναι, όμως, ασταθείς...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v