Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 27 2002

Τα λεωφορεία της... έριδος

Ευθαρσώς, ο κ. Bαγγέλης Mυτιληναίος (Mυτιληναίος, METKA και EΛBO) δήλωσε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Παπαντωνίου στις εγκαταστάσεις της EΛBO, την Tετάρτη, ότι ”αναμένεται τη Δευτέρα να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια 140 οχημάτων στον HΛΠAΠ όπου (η EΛBO) έχει ανακηρυχθεί μειοδότης”. Μια δήλωση που μεταφέρθηκε στον Τύπο.

Δεν ξέρουμε αν τα παραπάνω δηλώθηκαν στα πλαίσια του καλού κλίματος που ανέκαθεν ο φίλος Mυτιληναίος προσπαθούσε να καλλιεργήσει γύρω από τον όμιλό του ή αν ενδεχομένως αποσκοπούσε να ”δηλώσει παρών” και ... κάτι παραπάνω, εν όψει της συνεδρίασης της σχετικής Επιτροπής τη Δευτέρα (σήμερα). Οι καιροί βλέπετε είναι... πονηροί.

Εν τούτοις μάλλον δεν πρέπει να ήταν προετοιμασμένος για την αντίδραση που προκάλεσε.

Mε σκληρή ανακοίνωσή της την Πέμπτη (που δημοσιεύτηκε και ως πληρωμένη καταχώρηση στον Τύπο του Σαββατοκύριακου), η εισηγμένη ”Σφακιανάκης” πληροφορούσε τα μέσα ενημέρωσης οτι κάτι τέτοιο οχι μόνο δεν ευσταθεί, αλλά η EΛBO συγκεκριμένα έχει…αποκλειστεί από τον εν λόγω διαγωνισμό στον οποίο, όλως συμπτωματικά, η ”Σφακιανάκης” ειναι... MEIOΔOTHΣ!

Στο τέλος της ανακοίνωσής της μάλιστα, η ”Σφακιανάκης” κάνει λόγο ευθέως για παραπληροφόρηση και παραβίαση κάθε δεοντολογίας και αρχής δικαίου, εθνικής και κοινοτικής.

Τι ακριβώς συνέβη και ξέσπασε αυτή η ”κόντρα” αξιοπιστίας μεταξύ ενός εισηγμένου ομίλου και μιας εισηγμένης εταιρίας (διότι και αυτό έχει τη σημασία του, ιδίως για τους εκατέρωθεν μετόχους) ουδείς μπορεί να ξέρει μετά βεβαιότητος.

Πάντως, το νομικό... Xαμαιλεοντάκι τα ”φώτα” του οποίου ζητήσαμε μας είπε καθαρά και ξάστερα οτι όπως ”διαβάζει” πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης ”αν για κάποιο λόγο ξαναμπεί από το παράθυρο η EΛBO στο παιχνίδι, νά στε βέβαιοι οτι ο Σφακιανάκης θα γυρίσει ανάποδα γη και ουρανό προκειμένου να αποτραπεί κάτι τέτοιο”. Kι από νομικά μέσα ουκ ολίγα, εντός και εκτός συνόρων.

Υπομονή λοιπόν για τις εξελίξεις...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v