Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 6 2012

Η φοροδιαφυγή, οι λίστες και οι …Ιαβέρηδες

Η φοροδιαφυγή, οι λίστες και οι …Ιαβέρηδες
Νομίζετε ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι στο θέμα της φοροδιαφυγής;

Γιατί; Επειδή... ξεχάστηκαν κάποιες λίστες σε κάποια συρτάρια, δεν πιάνουν αυτούς που ακόμη και η κουτσή Μαρία γνωρίζει ότι φοροδιαφεύγουν και επειδή έχουμε βαρύ ιστορικό επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και λαδωμάτων;

Ε, λοιπόν, σας πληροφορούμε ότι η «μηχανή» ελέγχων του ΣΔΟΕ δουλεύει σε πλήρη ισχύ και, ιδίως εάν δεν έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη», κινδυνεύεις να βρεθείς μπλεγμένος από το πουθενά.

Τρανταχτό το παράδειγμα ενός φορτηγατζή στη Λάρισα, που «φορτωμένος» με 650 κιλά αρτοπαρασκευάσματα σταμάτησε για έλεγχο από το ΣΔΟΕ.

Τα «τσακάλια» δεν πτοήθηκαν από τα παραστατικά που τους έδειξε για τα εμπορεύματα και διαπίστωσαν ότι υπήρχαν τέσσερις «αδήλωτες»… τυρόπιτες αξίας τεσσάρων ευρώ, «χωρίς συνοδευτικό φορολογικό στοιχείο, κατά παράβαση των διατάξεων του ΚΒΣ», όπως αναφέρει η απόφαση του προϊστάμενου της ΔΟΥ Λάρισας.

Οι δικαιολογίες του οδηγού ότι προορίζονταν για… προσωπική χρήση δεν πτόησαν το ΣΔΟΕ που έχοντας εμπειρία από τις δικαιολογίες που προβάλλουν συχνά οι φοροφυγάδες αφαίρεσαν την άδεια κυκλοφορίας και τις πινακίδες του φορτηγού για 15 μέρες και «τσεκούρωσαν» τον φοροφυγά οδηγό με πρόστιμο… 800 ευρώ!

Θυμίζει… Ιαβέρη, δεν νομίζετε;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v