Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 29 2012

Η Τιτάν, το νέο δάνειο και το τσουχτερό επιτόκιο

Η Τιτάν, το νέο δάνειο και το τσουχτερό επιτόκιο
Στην έκδοση νέου ομολογιακού δανείου 4ετούς διάρκειας, ύψους 150 εκατ. ευρώ, προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, η μητρική του ομίλου Τιτάν.

Τη δουλειά έχουν αναλάβει η Eurobank, η Alpha και η Credit Suisse, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη τις διερευνητικές επαφές.

Δικαίωμα προτίμησης για τις νέες ομολογίες έχουν οι κάτοχοι ομολογιών της Τιτάν που λήγουν τον προσεχή Ιούλιο.

Το ενδιαφέρον, από ό,τι ακούμε, είναι μεγάλο, με αποτέλεσμα από τη μέχρι τώρα διερεύνηση να προκύπτει ότι μπορεί να καλυφθεί η έκδοση μέχρι και μιάμιση φορά. Ρόλο στο υψηλό ενδιαφέρον παίζει και το επιτόκιο, το οποίο, όπως μαθαίνουμε, κινείται στην περιοχή του 9%, με τους ξένους μάλιστα να πιέζουν για κάπως υψηλότερα επίπεδα.

Το γεγονός ότι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις με ορατό μέγεθος και δραστηριότητες παγκοσμίως δανείζεται με 9% επιτόκιο, παρά την υποχώρηση της αβεβαιότητας για τη χώρα, δείχνει τις επιμένουσες δυσκολίες για τις ελληνικές εταιρείες.

«Αν η Τιτάν δανείζεται με 9%, το κόστος για τη μεσαίου μεγέθους ελληνική εταιρεία παραμένει ακόμη απαγορευτικό», τονίζουν τραπεζικά στελέχη.

ΥΓ.: Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο, ελάχιστο ποσό που μπορεί να τοποθετήσει κανείς σε εταιρικό ομολογιακό δάνειο είναι τα 100 χιλ. ευρώ. «Πόρτα» που αποκλείει τα «μεσαία πορτοφόλια» των τμημάτων private banking των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v