Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 9 2013

Σφηνάκια για ΕΤΕ-Eurobank, ΟΤΕ και Ιντερτέκ

Σφηνάκια για ΕΤΕ-Eurobank, ΟΤΕ και Ιντερτέκ
ΕΘΝΙΚΗ - EUROBANK: Εντός του Φεβρουαρίου, είτε στις 9 είτε στις 23 του μήνα, θα ολοκληρωθεί η περίοδος αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας προσφοράς της Εθνικής στους μετόχους της Eurobank.

Το αν η περίοδος αποδοχής θα διαρκέσει 5 ή 7 εβδομάδες θα εξαρτηθεί από τον χρόνο συγκέντρωσης όλων των εγκρίσεων που απαιτούνται για τη διαδικασία.

Η σχέση ανταλλαγής, πάντως, δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμη και αν μία από τις δύο τράπεζες πλειοδοτήσει για την απόκτηση του υγιούς χαρτοφυλακίου του Τ.Τ.

Εκκρεμεί η διενέργεια Δ.Σ. της Eurobank για να εκφέρει γνώμη αναφορικά με το δίκαιο του τιμήματος ανταλλαγής. Το Δ.Σ. αναμένεται να συγκληθεί τις προσεχείς ημέρες.


ΕΘΝΙΚΗ - ΑΜΚ: Με βάση το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της δημόσιας προσφοράς, είναι δύσκολο το σχήμα ΕΤΕ - Eurobank να ξεκινήσει αύξηση κεφαλαίου πριν από το τέλος Απριλίου που προβλέπει το MoU μεταξύ Ελλάδας και τρόικας.

Από τη στιγμή που οι ρυθμιστικές αρχές επιμένουν ότι πρέπει ο υπό διαμόρφωση όμιλος Εθνικής - Eurobank να προχωρήσει σε ΜΙΑ αύξηση κεφαλαίου αυτή θα πρέπει να διενεργηθεί μετά και τη νομική συγχώνευση.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η ΑΜΚ μετατίθεται στην καλύτερη περίπτωση για τον Μάιο.

Άλλωστε, δεν θα ήταν πρακτικό να συμπέσουν οι αυξήσεις κεφαλαίου δύο μεγάλων εγχώριων συστημικών τραπεζών...
 

ΟΤΕ: Στα 192,5 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθει το κόστος εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ, καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες, μια και την προσφορά αποδέχθηκαν 1.516 εργαζόμενοι έναντι στόχου 1.200.

Ο Οργανισμός θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου με πρόσθετο κόστος 115-120 εκατ. ευρώ καθώς για το υπόλοιπο είχε σχηματιστεί πρόβλεψη στα προηγούμενα τρίμηνα.

Η ετήσια εξοικονόμηση από το πρόγραμμα εθελουσίας θα ανέλθει στα 80 εκατ. ευρώ έναντι αρχικής εκτίμησης 60 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε ενίσχυση του EBITDA του ομίλου κατά περίπου 5%.

Με την ολοκλήρωση της εθελουσίας και την υπογραφή στα τέλη του 2011 της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, καθώς και με σειρά άλλων μέτρων ο ΟΤΕ έχει καταφέρει να μειώσει το κόστος λειτουργίας του σε επίπεδο ομίλου κατά περίπου 170 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι και λίγα όταν φέτος εκτιμάται να κλείσει τη χρήση με EBITDA της τάξης του 1,62 δισ. ευρώ (consensus) και σε μια περίοδο όπου οι πωλήσεις μειώνονται…


ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Ολίγον... μπερδεμένη η υπόθεση της Ιντερτέκ και της μέχρι πρότινος θυγατρικής της ΣΙΓΜΑΝΕΤ.

H εισηγμένη τον Ιούνιο του 2012 κατέβαλε (μόνο αυτή) 200 χιλιάδες ευρώ σε αύξηση κεφαλαίου της ΣΙΓΜΑΝΕΤ, αυξάνοντας τη συμμετοχή της από το 40% στο 58,46%. Δηλαδή, κατέβαλε 200 χιλιάδες προκειμένου να αποκτήσει το 18,46% της εταιρείας.

Μόλις έξι μήνες μετά (Δεκέμβριος 2012) ανακοινώνεται πως η Ιντερτέκ πούλησε το 58,46% της ΣΙΓΜΑΝΕΤ σε εταιρεία του βασικού μετόχου προς 300 χιλιάδες ευρώ!

Όμως, η Ιντερτέκ δηλώνει πως έχει μεταφερθεί σε αυτήν η κύρια δραστηριότητα της ΣΙΓΜΑΝΕΤ…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v