Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 7 2013

Σφηνάκια για Saxo Bank και Βουλευτές σε άγνοια

Σφηνάκια για Saxo Bank και Βουλευτές σε άγνοια
Θα πανηγυρίσουν οι εξαγωγείς. Κοντά στο 1,10 προέβλεψε η Saxo Bank την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου στο τέλος του 2013 και αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση οι ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες και οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό θα πανηγυρίζουν.

Σύμφωνα με την ξένη τράπεζα, σε ένα περιβάλλον όπου η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ επιδιώκουν χαμηλές συναλλαγματικές ισοτιμίες, δεν μπορεί η ευρωζώνη να παραμείνει «στην αντίπερα όχθη», επειδή η Γερμανία φοβάται μήπως υποτιμηθεί το χρέος της.

Άλλωστε, εντείνονται οι σχετικές πιέσεις όχι μόνο από τον Ευρωπαϊκό Νότο, αλλά και από τον Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Ολάντ.


Βουλευτές: «Σκίζουν» από ενημέρωση! Μπορεί να έχουν επηρεαστεί σε κάποιον βαθμό οι ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες από την ελληνική κρίση, ωστόσο δεν βρίσκονται και σε τόσο δύσκολη θέση, είπαν στην τηλεόραση βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα λοιπόν με τις λογιστικές καταστάσεις εννεαμήνου (χωρίς δηλαδή το τελευταίο τρίμηνο, που ήταν ζημιογόνο και στις καλές εποχές, λόγω της αρνητικής εποχικότητας), τα αποτελέσματα των εισηγμένων ομίλων ήταν:

Attica Group: Ζημίες 14,8 εκατ. ευρώ.
Μινωικές Γραμμές: Ζημίες 19,94 εκατ. ευρώ.
ΑΝΕΚ: Ζημίες 14,67 εκατ. ευρώ.
ΝΕΛ: Ζημίες 26,52 εκατ. ευρώ.

Και φυσικά τα ζημιογόνα αυτά αποτελέσματα δεν ξεκίνησαν για πρώτη φορά το 2012, αλλά κρατούν αρκετά χρόνια.

Η ΝΕΛ έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στις διατάξεις του άρθρου 106. Και η τελευταία εισηγμένη του κλάδου, η ΣΑΟΣ, βρίσκεται εκτός διαπραγμάτευσης.

Ανεξάρτητα από το πόσο έχουν ή δεν έχουν δίκιο οι βουλευτές μας για το σχετικό νομοσχέδιο, από ενημέρωση σκίζουν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v