Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 25 2013

ΟΠΑΠ: "Γαλαντόμος" με την Ιντραλότ

ΟΠΑΠ: Γαλαντόμος με την Ιντραλότ
Πολλά και ενδιαφέροντα είχε η παρουσίαση του ΟΠΑΠ στους επενδυτές. Πέραν των προβλέψεων του Οργανισμού για τα οικονομικά αποτελέσματα, γίναμε και "σοφότεροι" για την ίδια τη σχέση μεταξύ του ΟΠΑΠ και του ομίλου της Intralot.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τα έσοδα του ΟΠΑΠ από τα παιχνίδια (Gross Gaming Revenue - GGR) το 2012 διαμορφώνονται στο 1,298 δισ. ευρώ. Την ίδια χρονιά, το τεχνολογικό κόστος για τον Οργανισμό φτάνει τα 71 εκατ. ευρώ. Το ποσό περιλαμβάνεται στο κονδύλι "third party outsourcing" για το οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι "μετά το 2011 περιλαμβάνει όλα τα κόστη από τεχνολογικά συμβόλαια που εκτελούνται από τρίτους".

Το συντριπτικό μέρος αυτού του ποσού εισπράττεται από την Intralot που έχει τα μεγαλύτερα συμβόλαια με τον ΟΠΑΠ.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι το τεχνολογικό κόστος για τον ΟΠΑΠ έφτασε το 5,47% των εσόδων από τα παιχνίδια (GGR), όταν, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, διεθνώς ο μέσος όρος για το συγκεκριμένο κόστος είναι μόλις 1,2-1,6%!

Να σημειωθεί επίσης ότι τα 71 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύουν το 61% των -μειωμένων- καθαρών κερδών που περιμένει ο ΟΠΑΠ για το 2013…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v