Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 1 2013

O OTE και οι εκπλήξεις στα αποτελέσματα

O OTE και οι εκπλήξεις στα αποτελέσματα
Ο ΟΤΕ έχει, τους τελευταίους μήνες, δεσπόζουσα θέση στη «βιτρίνα» του Χ.Α., καθώς είναι μία από τις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές όλων σχεδόν των ξένων και εγχώριων επενδυτών.

Τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου κατέδειξαν τους λόγους που ο τίτλος του ΟΤΕ κατέχει αυτήν την αξιοζήλευτη θέση.

Τα αποτελέσματα εξέπληξαν τους αναλυτές σε δύο σημεία: στην ισχυρή κερδοφορία της Cosmote στην Ελλάδα, κατά το δ΄ τρίμηνο και στις καλύτερες του αναμενομένου ταμειακές ροές του ομίλου.

Παρά την όξυνση του ανταγωνισμού, η Cosmote βελτίωσε την κερδοφορία της στην Ελλάδα σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο, γιατί αύξησε μερίδιο αγοράς και την ίδια στιγμή μείωσε τα λειτουργικά της κόστη. Η μείωση μάλιστα στις δαπάνες μισθοδοσίας θα έχει… ουρά και στο α΄ και στο β΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Εκεί που ο ΟΤΕ αποτελεί πιλότο για τις υπόλοιπες ελληνικές επιχειρήσεις είναι η συνεχής βελτίωση των ταμειακών του ροών.

Η ομάδα Τσαμάζ πέτυχε ο Οργανισμός να βελτιώνει πλέον το κεφάλαιο κίνησης όχι από περικοπές επενδύσεων, αλλά από το λειτουργικό συμμάζεμα του ομίλου.

Έτσι, ο ΟΤΕ είχε περισσότερες ελεύθερες ταμειακές ροές το δ΄ τρίμηνο του 2012, μειώνοντας τον δανεισμό του, και ταυτόχρονα υλοποιεί νέες επενδύσεις.

Με αυτά και με αυτά, από εκεί που οι επενδυτές αγωνιούσαν για το πώς θα αναχρηματοδοτηθεί ο δανεισμός, που έληγε την τετραετία 2012-2015, τώρα προσδοκούν ότι και τα δάνεια θα αποπληρωθούν και νέα projects θα ανοίξουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v