Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 14 2013

Ένα κρίσιμο… 24ωρο για τον Στέλιο Σταυρίδη

Ένα κρίσιμο… 24ωρο για τον Στέλιο Σταυρίδη
Μία (1) εργάσιμη ημέρα θα έχει επίσημα στη διάθεσή του ο Στέλιος Σταυρίδης για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει τη σύμβαση με την Intralot, που προωθεί η διοίκηση του ΟΠΑΠ, κι έχει προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις μεταξύ των λοιπών διεκδικητών του 33% του Οργανισμού!

Η τοποθέτησή του στην προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στις 21 Μαρτίου, ενώ η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΠΑΠ έχει προγραμματιστεί για την 26η Μαρτίου, δηλαδή αμέσως μετά την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης - και το Σαββατοκύριακο που μεσολαβεί.

Το ΤΑΙΠΕΔ όμως είναι εκείνο που καλείται πρακτικά ως μέτοχος να εγκρίνει ή να απορρίψει τη σύμβαση που θα τεθεί υπ' όψιν του, καθώς ελέγχει το 34%, του ΟΠΑΠ.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι περίπου γελοία. Πρακτικά, ο κ. Σταυρίδης θα πρέπει να αναλάβει… «αβλεπεί» τις ευθύνες χειρισμών και αποφάσεων που προετοιμάστηκαν ερήμην του.

Υπάρχει βεβαίως και η περίπτωση αναβολής της συνέλευσης, λόγω ελλείψεως απαρτίας.

Κι αυτός, υποστηρίζουν πηγές της αγοράς, ήταν ένας βασικός λόγος που δόθηκε παράταση στις ημερομηνίες υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Διότι στην περίπτωση του ΟΠΑΠ η επαναληπτική συνέλευση έχει προγραμματιστεί για την 6η Απριλίου, ήτοι… μία μέρα μετά την έως χθες υφιστάμενη προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών εκ μέρους των ενδιαφερόμενων επενδυτών!

Που σημαίνει ότι οι επενδυτές θα καλούνταν να πληρώσουν «γουρούνι στο σακί», μη γνωρίζοντας ούτε αν θα εγκριθεί ή θα απορριφθεί η σύμβαση, τις λεπτομέρειες της οποίας εξακολουθούν πυρετωδώς να προετοιμάζουν στον ΟΠΑΠ, παρά τα εξώδικα άλλων διεκδικητών.

Το ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με κάποιους κύκλους υπήρξε πρόθεση να δοθεί παράταση στις προθεσμίες όχι για δύο εβδομάδες, όπως έγινε χθες, αλλά για δύο μήνες, πρόταση που απερρίφθη με… συνοπτικές διαδικασίες από την τρόικα.

Το σημειώνουμε αυτό επιμένοντας για πολλοστή φορά ότι στην υπόθεση ΟΠΑΠ δεν χωράνε περαιτέρω «ταρζανιές», καθυστερήσεις κι ελιγμοί.

Σε άλλη περίπτωση κάποιοι θα φωνάζουν μετά για δήθεν συνωμοσίες των «κακών» ξένων, προκειμένου να καλύψουν τις δικές τους αμαρτίες.

Αλλά δεν θα τους πιστεύει κανένας. Διότι τουλάχιστον το ΔΝΤ έχει προειδοποιήσει επίσημα ότι αν γίνει «μπάχαλο» με τις αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ να περάσει σε ξένους τεχνοκράτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v