Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 18 2005

Η VETERIΝ και οι απαντήσεις στην Κεφαλαιαγορά

Θα θυμάστε ίσως τις επισημάνσεις της στήλης για τις ”περίεργες” σημειώσεις των ορκωτών στην ετήσια λογιστική κατάσταση της VETERIN.

Φαίνεται όμως ότι αυτές οι σημειώσεις δεν απασχόλησαν μόνο τον Χαμαιλέοντα, αλλά και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που ζήτησε από την εταιρία διευκρινίσεις.

Επειδή η απάντηση της εταιρίας είναι μακροσκελής, για το πλήρες κείμενό της σας παραπέμπουμε στις ειδησεογραφικές σελίδες του euro2day.

Εμείς θα αρκεστούμε σε κάποιες πρόσθετες επισημάνσεις:

Όπως προκύπτει η εταιρία έδωσε ως προκαταβολές για αγορές μετοχών άλλων εταιριών περίπου... 7 εκατ. ευρώ!

Στη μία μάλιστα περίπτωση όπως η ίδια λέει, έδωσε 5,7 εκατ. ευρώ έναντι... προσυμφώνου (!) για εξαγορά ”αριθμού μετοχών” κυπριακής εταιρίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας.

Γιατί λοιπόν η καλή εταιρία δεν ανακοίνωσε τότε, ως υποθέτουμε ότι όφειλε, αυτή τη συμφωνία στο επενδυτικό κοινό, όταν μάλιστα κατέβαλε αυτό το ποσό; Πώς έδωσε τόσα χρήματα έναντι (μόνον) του προσυμφώνου;

Εξόφλησε πλήρως το τίμημα χωρίς να υπάρχει δεσμευτική συμφωνία; Κι αν όχι, πόσο ήταν το προβλεπόμενο συνολικό τίμημα;

Στη δεύτερη περίπτωση, αυτή της ”ελληνικής εταιρίας λογισμικού που βρίσκεται στο στάδιο της εισαγωγής στη ΝΕΧΑ” πότε δόθηκε το 1 εκατ. ευρώ και πότε προβλέπεται ότι θα επιστρέψει στα ταμεία της εταιρίας; Γιατί δεν υπήρξε (και πάλι) καμία ανακοίνωση όταν έγινε η συμφωνία;

Κι ακόμη, αναφέρεται σε άλλη περίπτωση ότι δόθηκαν χρήματα (ύψους 1,9 εκατ. ευρώ;) σε ”πίστωση λογαριασμού” (!) μιας εταιρίας με έδρα την Κύπρο, ονόματι VALMIER, η οποία -άκουσον άκουσον!- είναι λέει... ”κατ’ ουσίαν” συμφερόντων της VETERIN!

Και τι σημαίνει ”κατ’ ουσίαν”, αγαπητοί μου; Είναι ή δεν είναι συμφερόντων της VETERIN;

Στο κλείσιμό της η ανακοίνωση της καλής εταιρίας αναφέρει επίσης το εξής ωραίο και άκρως... προσωποπαγές.

”Όλες οι παραπάνω εταιρείες δεν εμφανίζουν, εξ όσων γνωρίζω, σχέση με βασικούς μετόχους ή μέλη Δ.Σ.”

Δηλαδή, ποιος την απάντησε την επιστολή αυτή, όταν το μεγαλύτερο μέρος της διοίκησης της εταιρίας ανήκει σε βασικούς μετόχους;

Ο... λογιστής της;

Και τι σημαίνει ”εξ όσων γνωρίζω”.

Εδώ μήπως κολλάει το... ”δεν ήξερες, δεν... ρώταγες;”...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v