Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 28 2005

INFORMER: Μια επένδυση που... προβληματίζει

Σας μεταφέρουμε αυτολεξεί κείμενο τελευταίας ανακοίνωσης της εταιρίας Informer:

”Η Θυγατρική Εταιρεία του Ομίλου, INFORMER BULGARIA S.A., ολοκλήρωσε τις διαδικασίες αγοράς του 2,94% του κεφαλαίου της Βουλγαρικής Τράπεζας Municipal Bank. H Τράπεζα έχει ιδρυθεί το 1996 και διαθέτει 16 υποκαταστήματα σε όλη τη Βουλγαρία.



Η παραπάνω κίνηση εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής και τoυ επιχειρησιακού σχεδιασμού του Ομίλου στα Βαλκάνια, στον τομέα της παροχής ολοκληρωμένων λύσεων στις Τράπεζες”.

Εκτός του ότι δεν αναφέρεται πόσο κόστισε η συγκεκριμένη εξαγορά ποσοστού, το οποίον επανορθώθηκε με χθεσινή ανακοίνωση στην οποία αναγράφεται και το ποσό της τάξεως των 350.000 ευρώ, (απορίας δε άξιο είναι το πώς θα μπορούσε να ρευστοποιηθεί αυτή η επένδυση σε...βουλγαρική τράπεζα) μας προβληματίζει το πώς εντάσσεται αυτή η κίνηση στη γενικότερη προσπάθεια του ομίλου ”για παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στις τράπεζες”, όπως ισχυρίζεται η εταιρία.

Εκτός αν ως ολοκληρωμένη λύση βλέπουν και την προσφορά ”λύσεων” σε θέματα... μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών.

Διότι μας διαφεύγει ο σκοπός που εξυπηρετεί το να γίνεται κάποιος μικρομέτοχος στους... πελάτες και τους εν δυνάμει πελάτες του.

Για φανταστείτε επί παραδείγματι μια εταιρία software που πουλάει προγράμματα σε τράπεζες, αεροπορικές εταιρίες και βιομηχανικές επιχειρήσεις να μετατρέπεται σε... holding για να προωθήσει τις ....πωλήσεις της!!!!

Μήπως κύριοι της Informer θα πρέπει να δώσετε περισσότερες εξηγήσεις για αυτή την ενέργεια στους μετόχους σας αλλά και στο επενδυτικό κοινό;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v