Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 1 2005

Oι Μινωικές, η Hellenic Sea Ways & το... μπέρδεμα!

Την προσεχή Δευτέρα συγκαλείται το διοικητικό συμβούλιο της Hellenic Sea Ways, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, με ατζέντα που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αίτημα μετόχου για τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Το αξιομνημόνευτο της υπόθεσης είναι ότι το αίτημα φέρεται να έχει υποβάλει ο βασικότερος μέτοχος της εταιρίας, δηλαδή οι Μινωικές, που ελέγχουν το 33,3% της εταιρίας (επισήμως, διότι εάν προστεθούν οι μετοχές κάποιων συνδεδεμένων προσώπων, το ποσοστό είναι αρκετά υψηλότερο).

Ακόμη πιο σημαντική όμως καθίσταται αυτή η εξέλιξη από την εκτίμηση (όχι της στήλης, αλλά πηγών της που εμπλέκονται στην υπόθεση) ότι στη συνέλευση θα ζητηθούν αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο, η πλειοψηφία του οποίου ελέγχεται ήδη από τις Μινωικές!

Και μάλλον δεν θα αφορά τα μέλη που η ίδια έχει τοποθετήσει. Προφανώς πέραν των διαδικαστικών θεμάτων -και τυχόν αμφισβητήσεων και συγκρούσεων- εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχει η ταυτότητα των προσώπων που θα προτείνει ο βασικός μέτοχος.

Διότι τώρα ο βασικός μέτοχος (Μινωικές) έχει νέο μεγαλύτερο μέτοχο στη σύνθεσή του (την Attica Group), ο οποίος είναι και δεύτερος βασικότερος μέτοχος στην HSW, της οποίας ηγείται ο πρώην συνεργάτης της Attica και ιδρυτής της θυγατρικής της (ανταγωνιστικής στην HSW) Blue Star, κ. Γεράσιμος Στρίντζης.

Μπερδευτήκατε; Εκεί να δείτε τι μπέρδεμα έχει να γίνει!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v