Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 8 2005

AΛΚΗ: Μια ιστορία με ηθικό (και πρακτικό) δίδαγμα!

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία μας θύμισε η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Δεν είναι άλλη από αυτή της ΑΛΚΗ ΑΧΕ, από σήμερα ΑΧΕΠΕΥ και επισήμως, μιας και έλαβε τη σχετική άδεια να επεκτείνει τη δραστηριότητά της.

Την περίοδο του 1999 η εταιρεία έπεσε θύμα των ενεργειών του διευθυντή του υποκαταστήματός της στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος φέρεται να είχε ”στήσει” ένα εξωχρηματιστηριακό παρατραπεζικό κύκλωμα.

Η υπόθεση εντοπίστηκε από την ίδια την εταιρεία η οποία ειδοποίησε τις Αρχές και προχώρησε άμεσα σε αποζημιώσεις των πραγματικών πελατών της που είχαν πέσει θύματα του ίδιου κυκλώματος.

Παρά το γεγονός ότι η ΑΛΚΗ υποχρεώθηκε κατ’ αρχάς να διακόψει τη λειτουργία της και οι βασικοί της μέτοχοι προφυλακίστηκαν (για να αποφυλακιστούν απαλλαγμένοι μερικούς μήνες αργότερα), βρήκε τη δύναμη και την πίστη να συνεχίσει τόσο το δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε (κατά των υπευθύνων, αλλά και κατά της ασφαλιστικής στην οποία και είχε ασφαλίσει το σχετικό κίνδυνο) όσο και τις προσπάθειές της να επαναδραστηριοποιηθεί στην αγορά της.

Η ΑΛΚΗ με ιστορία στο ελληνικό χρηματιστήριο από το 1961, όταν ο Άλκης Κοτζάμπασης έγινε χρηματιστής, δραστηριοποιήθηκε ξανά με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το 2002, έγινε μέλος του Χρηματιστηρίου Παραγώγων με απόφαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών το 2004 και τώρα, το 2005, επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε ΕΠΕΥ.

Η εταιρία μπορεί σήμερα να ατενίζει το μέλλον της με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αποτελεί παράδειγμα του ότι οι χρηματιστηριακές εταιρείες μπορούν να σταθούν ακόμα και στις πιο δύσκολες και επώδυνες στιγμές, αρκεί να επιδεικνύουν... αλκή!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v