Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 13 2005

ΕΜΦΑΣΙΣ-Ipirotiki: Τα ομολογιακά και οι θεσμικοί

Ολοένα και μεγαλύτερη διάσταση λαμβάνει η υπόθεση με τα ομολογιακά δάνεια (μετατρέψιμα σε μετοχές) των εταιριών Έμφασις και Ipirotiki. Χαρακτηριστικό το θέμα της εφημερίδας Καθημερινη για το ομολογιακό δάνειο της Ipirotiki, το οποίο αναδημοσιεύει το euro2day.gr στις ειδησεογραφικές σελίδες του.

Εντύπωση όμως προκαλεί και η έκθεση Aμοιβαίων Kεφαλαίων στο ομολογιακό δάνειο της Έμφασις. Για παράδειγμα, περίπου το 1/4 αυτού του ομολογιακού δανείου, συνολικού ύψους 6 εκατ. ευρώ, κατέληξε σε δύο μετοχικά Αμοιβαία της EFG Eurobank, στο Genesis και το Value.

Μάλιστα, αμφότερα τα παραπάνω Αμοιβαία έχουν σύμφωνα με τους πίνακες επενδύσεων τριμήνου 2005 ομολογίες τόσο της Έμφασις όσο και της Ipirotiki. Στη περίπτωση δε του Genesis, το ποσό που επενδύθηκε συνολικά εμφανίζεται να ξεπερνά το 4% του ενεργητικού του Αμοιβαίου!

Ομολογίες της Έμφασις, όπως μαθαίνουμε, έχουν επίσης οι ”συνδεδεμένες” με την Proton Bank (σύμβουλος έκδοσης και διαχειριστής του ομολογιακού) ΑΕΕΧ, καθώς και κάποια Αμοιβαία του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v