Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 19 2005

Η Ipirotiki, οι ”προηγούμενοι” και οι... γαργάρες!

Το θέμα της Ipirotiki βρίσκεται σήμερα στο προσκήνιο, αφού η καταγγελία του ομολογιακού της ”δένει” με τις έμμεσες, πλην όμως σαφείς ”νύξεις” που έγιναν από την πλευρά του ΣΜΕΧΑ τόσο για τη λογιστική εικόνα της εταιρίας όσο και για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές επί της μετοχής.

Οι πληροφορίες λένε ότι ακόμη και υψηλόβαθμα στελέχη της Ipirotiki δεν γνωρίζουν καν την... ταυτότητα κάποιων εμφανιζόμενων ”μεγαλοπελατών”, ενώ τα στοιχεία του ισολογισμού, όπως αναλύθηκαν στον ΣΜΕΧΑ, δείχνουν ότι η εταιρία είχε σοβαρά προβλήματα και είναι απορίας άξιον πώς ενεπλάκησαν στο ομολογιακό της τόσοι τραπεζίτες και διαχειριστές κεφαλαίων.

Ωστόσο, η περίπτωση της Ipirotiki δεν είναι η μόνη και αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους προηγούμενους, δηλαδή την Έμφασις και βεβαίως τη Δυναμική Ζωή.

Ειδικά στην περίπτωση της τελευταίας, υποτίθεται ότι εδώ και μήνες ζητήθηκε η διενέργεια ελέγχων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μέσω Πρωτοδικείου, ότι η ίδια η Ε.Κ. θα έκανε έλεγχο στο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρίας και ότι η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου θα ήλεγχε τους ορκωτούς.

Τόσους μήνες δεν έχουμε ακούσει απολύτως τίποτα για το θέμα. Ξεκίνησαν οι έλεγχοι; Σε ποια φάση βρίσκονται; Τι έχει βρεθεί; Πότε θα τελειώσουν;

Μήπως κάποιοι θέλουν να την κάνουν... ”γαργάρα” τη δουλειά;

Προσοχή! Αν αυτές οι ιστορίες καταλήξουν σε... ”γαργάρες”, μπορούμε να πούμε οριστικά αντίο σε οποιαδήποτε ψευδαίσθηση περί διαφάνειας, ακόμη και στον ακρογωνιαίο λίθο της επενδυτικής ενημέρωσης, δηλαδή στα λογιστικά στοιχεία των εισηγμένων εταιριών.

Όσο για το ”περί δικαίου αίσθημα” των απλών επενδυτών που έπεσαν θύματα αυτών των υποθέσεων, είναι ώρα να δούμε αν οι αρμόδιοι το μετρούν ή όχι. Κάποιοι πρέπει επιτέλους να τιμωρηθούν για όσα έχουν συμβεί, είτε ήταν πρωτεργάτες είτε... δευτεραγωνιστές!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v