Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 27 2005

Proton 2: Τοποθετήσεις σε μετοχές & προμήθειες

Στον εταιρικό ισολογισμό της Proton, όμως, o προσεκτικός παρατηρητής θα εντοπίσει και ένα ακόμη στοιχείο. Η τράπεζα έχει ίδια κεφάλαια ύψους 40 εκατ. ευρώ.



Και από την άλλη, έχει τοποθετημένα: α) σε μετοχές και άλλους τίτλους μεταβλητής απόδοσης 25,58 εκατ. ευρώ, β) σε συμμετοχές σε μη συνδεδεμένες επιχειρήσεις 11,84 εκατ. ευρώ και γ) σε συμμετοχές σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις 16,97 εκατ. ευρώ.

Το άθροισμα αυτών των τοποθετήσεων είναι πάνω από 54,4 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι οι ανωτέρω τοποθετήσεις σε μετοχές εταιριών, εισηγμένων και μη, μάλλον ξεπερνά το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας.

Εκτός των παραπάνω, για να ξαναγυρίσουμε στον ενοποιημένο ισολογισμό, θα πρέπει να σημειώσουμε τα ιδιαιτέρως αυξημένα έσοδα που εμφανίζονται σε σχέση με την εταιρική κατάσταση στα ”έσοδα προμηθειών”, τα οποία αυξάνονται από περίπου 3 εκατ. ευρώ σε περίπου 13 εκατ. ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή το ερώτημα (αφού οι εταιρίες που ενοποιούνται είναι η Proton AXEΠΕΥ, η Proton Asset Management, η Arrow Asset Finance και η Proton ΑΕΔΑΚ) είναι κατά πόσον τα έσοδα αυτά επηρεάζονται από την ύπαρξη των συνδεδεμένων εταιριών επενδύσεων (που προβλέπεται τώρα να συγχωνευθούν, άρα θα πάψουν και τα έσοδα), ήτοι από τις αμοιβές που πληρώνουν οι ΑΕΕΧ για τη διαχείρισή τους στην Proton Asset Μanagement και ενδεχομένως από τις προμήθειες των χρηματοοικονομικών πράξεων που κάνουν, αν κάνουν, μέσω της Proton AXEΠEY.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v