Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 5 2005

Η Πουλιάδης και το λάθος... πρόσημο

Αίσθηση προκαλεί η αλληλογραφία ολίγων -ευτυχώς– εταιριών με τις χρηματιστηριακές αρχές, σε σχέση με τα αναμορφωμένα αποτελέσματά τους επί τη βάσει των παρατηρήσεων των ορκωτών ελεγκτών.

Ίσως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Πουλιάδης, καθώς η εταιρία έδωσε στοιχεία για τα αναμορφωμένα αποτελέσματά της παραλείποντας ένα... πρόσημο.

Έτσι, αντί στα αναμορφωμένα να εμφανίζονται ζημίες, και μάλιστα ύψους 14,7 εκατ. ευρώ, εμφανίζονταν ΚΕΡΔΗ αντίστοιχου ύψους! Την εικόνα μπέρδευε ακόμη περισσότερο η τεράστια απομείωση που εμφανιζόταν στα ίδια κεφάλαια, από 103 σε 19,6 εκατ. ευρώ (!), η οποία ήταν... σωστή.

Την... τάξη απεκατέστησε σχετικό ερώτημα του Χ.Α. προς την εταιρία, κατόπιν του οποίου αποκαλύφθηκε ότι είχε... ”ξεχαστεί” το αρνητικό πρόσημο!

Ωστόσο, το γεγονός ότι μια εισηγμένη εταιρία -και δεν είναι η μόνη, αφού αντίστοιχο λάθος με το πρόσημο έκανε και η Informatics- αντιμετωπίζει με τέτοια προχειρότητα τη γνωστοποίηση στοιχείων της προς τις αρχές –και κατ’ επέκταση στο επενδυτικό κοινό- είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει όχι μόνον τους επενδυτές, αλλά τους αρμοδίους και ιδιαίτερα την Κεφαλαιαγορά.

Διότι το συγκεκριμένο... λάθος έβγαζε μάτι, πιθανόν είναι όμως να υπάρχουν και άλλα πολύ λιγότερο... εξόφθαλμα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v