Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2002

Eτοιμάζεται ”ντήλ” μεταξύ χρηματιστηριακών

Φαίνεται οτι ολοένα και περισσότεροι χρηματιστές αρχίζουν σταδιακά να αντιλαμβάνονται πως η παροιμία ”καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη” δεν βρίσκει την καλύτερη εφαρμογή της στην περιοχή της Σοφοκλέους.

Κάπως έτσι πρέπει να εξηγηθούν οι πληροφορίες κατά τις οποίες δύο ”μεσαίες” χρηματιστηριακές είναι κυριολεκτικά ένα βήμα πριν το ...γάμο! (η αναγγελία δεν αποκλείεται να γίνει και εντός της εβδομάδος)

Λέγεται οτι οι υπογραφές έχουν ήδη πέσει, τουλάχιστον κατά το...ήμισυ, ενώ φαίνεται οτι τουλάχιστον σε ”αδρές γραμμές” έχουν μοιραστεί και οι λειτουργικές αρμοδιότητες, μεταξύ των (βασικών) μετόχων.

Το τελευταίο το αναφέρω, διότι εσχάτως ακούω οτι οι ”παθητικοί μέτοχοι” των χρηματιστηριακών εταιριών έχουν πάψει γενικώς να είναι... της μόδας, όπως ήταν πριν λίγα χρόνια (όταν έδιναν ζεστά λεφτά για να πάρουν με υπέρογκα premium ένα μικρό ποσοστό σε κάποια ΑΧΕ) και εν ολίγοις πρόκειται να παραγκωνισθούν εφόσον δεν έχουν και κάτι ”επιπλέον” να προσφέρουν!

Για να επιστρέψουμε όμως στο συγκεκριμένο ”ντήλ”, πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν λεπτομέρειες, αναφέρουν οτι με τη συμφωνία αυτή η ”νέα” χρηματιστηριακή θα ανήκει πλέον στους ”μεγάλους” του κλάδου, τουλάχιστον από πλευράς ιδίων κεφαλαίων, ενώ ταυτόχρονα θα μειωθούν τα κόστη (μόνο και μόνο η μετεγκατάσταση της μίας στα γραφεία της άλλης θα περικόψει σημαντικές δαπάνες, ενώ έπονται και άλλες κινήσεις ...ορθολογικοποίησης).

Πρόσθετο ...μπόνους, τουλάχιστον για τους μετόχους της μίας, η δια συγχωνεύσεως εισαγωγή της θυγατρικής ΑΕΕΧ στο ΧΑΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v